Sıralama seçin
Toplam 34 ürün görüntüleniyor.
Görünüm:


Toplam 34 ürün görüntüleniyor.

Sinan Akyüz Kimdir?

1972 yılında Iğdır’da doğan Sinan Akyüz İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun olduktan hemen sonra gazetecilik kariyerine başlamıştır. 1999’lı yıllarda çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan yazar, 2003 yılında kaleme aldığı Etekli İktidar adlı eseriyle en çok satanlar listesine girmiştir.

Sinan Akyüz kitapları gerçek hayattan hikayelere yer vermektedir. Bu hikayeler yaşamın zorluklarıyla mücadele eden insanların anılarının toplandığı etkileyici kitapları oluşturmaktadır. Genelde birbirinin devamı olan kitaplar yazmayı tercih etmeyen yazarın bazı kitapları bu özelliği taşımaktadır. Oldukça sürükleyici ve merak uyandıran hikayeleri herkese hitap etmektedir. Akıcı ve yalın üslubu sayesinde kolaylıkla okunan kitaplar anlaşılır ve açık bir düzeye sahiptir. Savaş dönemlerinde geçen acılı hikayelerin yer aldığı kitaplar yaşamın izlerini taşımaktadır. Gerçekçi bir yaklaşımla olayları olduğu gibi aktaran kitaplar eşsiz betimleme özellikleri sayesinde okunanların hissedilmesini sağlamaktadır. Günümüz ilişkilerini sorgulayan bir tavırla yazılan kitaplar herkese hitap etmektedir. okuyanları adeta içine çeken kurgusu ve gerçekliğiyle inanılmaz bir etki oluşturan bu kitaplar birbirinden farklı konuları ve karakterleri ile büyük beğeni toplamaktadır. Öykü ve deneme türünde yazılan bu kitaplar edebiyata önemli bir katkı sağlamaktadır. Yazarın etkileyici kaleminden dökülen yazılar çok sayıda okuru hayran bırakmaktadır. Ayrıca sürükleyici ve etkileyici anlatımı ile okuma alışkanlığının kazanılmasına destek olmaktadır. Sinan Akyüz tüm kitapları ile farklı dünyalara meraklı bir yolculuğa çıkarmaktadır. Kitaplara konu olan hayatlar herkesin hayatının bir noktasına dokunmaktadır. Bu özelliği ile okurların kısa sürede benimsediği eserler büyük bir ilgi görmektedir.

Samimi dili acı, mutluluk, sevinç ve keder gibi insani duyguları derinden hissettirmektedir. Çocuklar için yazılan Kendini Arayan Domates isimli kitap serisi renkli çizimlerle tamamlanmaktadır. Çocuklara eğlenirken kitap okumayı sevdiren bu hikayeler karakterin macerasını anlatmaktadır. Bu kitaplar hayal dünyasını geliştirirken aynı zamanda gerçeklikle bağlantı kurmaktadır. Merak ve heyecan uyandıran bu kitap serisi sayesinde çocuklar keyifli vakitler geçirebilmektedir.

Gerçekçi ve Etkileyici Anlatımı Popüler Olan Sinan Akyüz Kitapları Nelerdir?

Tamamen gerçeklere dayanan hikayesiyle ortaya çıkan kitaplar yazıldığı dönemden beri geniş bir kitle tarafından okunmaya devam etmektedir. Yazarın unutulmaz eserleri tekrar tekrar okunarak farkını ortaya koymaktadır. Okurken düşündüren ve ders çıkarılması gereken konuları okuru kitaptan ayrılmaz bir hale getirmektedir. Sinan Akyüz kitapları set halinde farklı kitaplardan oluşan seçeneklerle karşınıza çıkar. Değişen sayılarda kitap içeren bu setler okurları memnun etmektedir. Okurların kendi hayatından izler bulabileceğiniz kitaplar sayesinde yaşama olan bakış açısı yenilenebilmektedir. Yazarın eşsiz anlatımıyla yazdığı kitaplarının bazıları aşağıda listelenmiştir:

  • Şahika Feraye: 536 sayfadan oluşmaktadır. Bu kitap kader ve aşkın tarihin izlerini taşıyan öyküsüne şahitlik Gencecik yaşta Ürdün’e gelin olarak giden iki kız kardeşin etkileyici ve bir o kadarda sürükleyici yaşam hikayesini anlatmaktadır. Aynı zamanda savaş sonrası dönemin yorgunluğunun hissedildiği bu kitap büyük beğeni toplamaktadır.
  • İncir Kuşları: 328 sayfadan oluşmaktadır. Geniş okur kitlesine sahip olan bu kitap yine gerçek bir hikayeyi konu almaktadır. Bosna’da gerçekleşen savaş ve aşkın birleşiminden ortaya çıkan olağanüstü etkiyi ve bu etkiden doğan olayları anlatmaktadır. Dinleri ve dileri farklı iki gencin aynı Boşnak kızına aşık olma serüvenini tüm detaylarıyla anlatmaktadır. Savaşın hiç bilinmeyen yönlerini ortaya çıkaran bu kitap sürükleyici hikayesiyle ilgi odağı haline gelmiştir. Sinan Akyüz en çok okunan kitapları arasına giren bu eser aynı zamanda savrulan hayatların derinden etkileyen hikayesini okurlarla buluşturur.
  • Bir Evlilik Komedisi: 360 sayfadan oluşmaktadır. Evlenmemiş üç genç kız kardeşin ve onları evlendirmek için uğraşan annelerinin hikayesini anlatmaktadır. Bir evlilik komedisi olarak kaleme alınan bu eser toplumun evlilik kavramına olan bakış açısını ortaya koymaktadır. Çok sayıda insanın yaşadığı durumları komik yönleriyle ortaya koyan bu kitap aynı zamanda eğlendirir. Bakış açısını olumlu yönde değiştiren bu kitap hayata karşı beklentilerin değerlendirilmesine fırsat sunar.
  • Etekli İktidar: 225 sayfadan oluşmaktadır. Sinan Akyüz ilk kitabı olan bu eserde erkeklerin geniş haklara sahip olan kadınlar karşısında mağdur edilmelerini konu almaktadır. Kariyerinde iyi bir noktaya gelen, iyi eğitimli, idealist ve güçlü kadınlara karşı erkekleri savunan bu kitap oldukça ilginç kısımlardan oluşmaktadır.
  • Yağmurun Gelini: Bu kitap 333 sayfadan oluşmaktadır. Bu kitap töre gerçekliğini etkileyici bir anlatımla gözler önüne serer. Çaresizlikler ve acılar içinde tutunabilecek tek dal olan umudun iyileştirici etkisinin hissedildiği bu kitap derin bir iz bırakmaktadır. Konu aldığı coğrafyanın acımasız gerçeklerini yansıtan bu eser hüzünlü bir aşk öyküsünü anlatmaktadır.
  • Bana Sırtını Dönme: 270 sayfadan oluşmaktadır. Kadınları sadakat, aşk gibi konularda sorgulayan ve değerlendiren bir erkeğin gözünden anlatılan hikayelerden oluşmaktadır. Birbirinden farklı özelliklere sahip kadınların gizemli yönlerini açığa çıkarmayı hedefleyen bu kitap akıcı anlatımıyla dikkat çekmektedir. Eser erkekler tarafından yapılan ihanetin her zaman daha fazla dikkat çektiğini vurgulayarak kadınların aldatmalarını konu almaktadır.
  • Aşk Başka Evde: 366 sayfadan oluşmaktadır. Gerçek bir hikayeden temel alan bu kitap aşk, evlilik ve aile hayatı gibi ilişkilerin sorgulanmasına yer vermektedir. Hayallerinin peşinde koşan karakterin yapmak zorunda kaldığı seçimler ve bunların sonuçlarını anlatan sürükleyici ve etkileyici bir romandır.
  • Meyra: 628 sayfadan oluşan bu eser derin bir iz bırakan Bosna soykırımı döneminde yaşanan acıklı bir hikayeyi anlatmaktadır. Sinan Akyüz kitapları Meyra isimli bu eserde de diğerlerinde olduğu gibi gerçek yaşamdan alınan hikayeleri ustalıkla aktarmayı başarmıştır. Siyasi konuları değerlendirdiği bu eserde aynı zamanda akraba, komşu, sevgili gibi insan hayatında önemli bir yere sahip olan ilişkilerde hissedilenleri yansıtmıştır.

En Sevilen Sinan Akyüz Kitapları Hangileridir?

Yazıldığı dönemde çok satanlar listesine girerek büyük başarılar elde eden başarılı yazarın kitapları ülke çapında geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir. Sarsıcı hikayeleri kendine özgü açık ve sade anlatımıyla yazarak herkesin okumasına uygun türden eserler ortaya koymaktadır. Sinan Akyüz romanları büyük küçük her yaştan insanın okuma alışkanlığını geliştirmesi açısından oldukça avantajlıdır. Severek ve ilgiyle okunan her kitapların her biri gerçek hikayeleri konu aldıkça daha büyük bir etki oluşturur. Çıkan her kitabın arkasından bir sonraki kitabı merakla beklenen yazarın eserleri taşıdığı edebi değerle farklı bir anlam kazanır. Okuyucuyu etkisi altına alan üslubunun anlaşılır olması sayesinde rahatlıkla okunabilmektedir. Yazarın çok satanlar listesinde yer almayı başaran kitapları şunlardır:

  • Etekli İktidar: 2003 yılında yazılan eser farklı bir bakış açısı sunar. Yazarın erkek hakları savunucusu olduğunun bir göstergesi olan bu kitap daha çok erkeklerin toplum içinde değersiz görülmesinin altınız çizer. Kadınların hak yönünden daha geniş bir alana sahip olmasıyla birlikte erkeklerin yaşadığı toplumsal sıkıntıları anlatmaktadır.
  • Yatağımdaki Yabancı: 2008 yılında yazılan bu kitap evli bir çiftin birbirlerine karşı dürüst olmaları doğrultusunda yaptıkları bir takım olayları konu almaktadır. Üstü kapalı kalmış sırların itiraflarla açığa çıkmasını heyecanlı ve sürükleyici anlatım tarzı ile anlatan kitap tek solukta okunur.
  • Bana Sırtını Dönme: 2005 yılında ortaya çıkan kitapta kadınların masum gibi görünen yüzlerinin altında ki gizemi açığa çıkarmak amaçlanır. Yazar tarafından dalgalı bir denize benzetilen farklı kadınların hikayesini anlatan bu kitap merak uyandıran türden eserler arasında yer almaktadır.
  • İki Kişilik Yalnızlık: 2007 yılında yazılarak büyük beğeni toplayan bu eser Sinan Akyüz kitapları listesi içinde ilk sıralarda yer almaktadır. Bu kitap birbirine yabancılaşan fakat yıllardır bir arada yaşayan çiftin hüzün, öfke ve pişmanlık dolu hikayesini anlatmaktadır. Karanlık dünyada birbirleri arasına giren koyu gölgelerin etkisinden kurtulamayan ve orada kaybolan kadın ve erkeğin duygu dolu öyküsünü konu alan bu kitap okurken farklı duyguları aynı anda .
  • Sevmek Zorunda Değilsin Beni: 2009 yılında yazıldıktan sonra çok satanlar listesine giren bu kitap bir hayat kadınının hikayesini anlatmaktadır. Bu kadının yaşadığı hayatı ve mücadeleyi tüm gerçekliğiyle sunan kitap sınırları zorlayan türdendir. Bu acı hayatın ortasında yeşeren aşkın öyküsü okuyanları derinden etkilemektedir.

Sinan Akyüz Kitap Tavsiyeleri Nelerdir?

Usta yazarın kitapları gerçek yaşamdan aldığı hikayeleri anlatırken aynı zamanda okurları o hikayelerin içinde bir yolculuğa çıkarmaktadır. Bazen derinden etkileyen bir aşk hikayesi bazen acılı bir savaş dönemi, bazen ise yalnızlığın öyküsünü çarpıcı bir dille anlatan kitaplar geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir. Sinan Akyüz son kitabı olan İki Kişilik Yalnızlık isimli eserinde aslında birbirini seven fakat aralarındaki perdeyi göremeyen bir çiftin kayboluşunu anlatmaktadır. Bu kitap aynı zamanda bu sırada okurların değerlendirme yaparak kendilerine ders çıkarmaları açısından da oldukça etkilidir. Yazar yazmış olduğu pek çok kitapla birlikte son kitabıyla da çok satanlar listesinde yer almaktadır. Okurlar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen tüm kitaplar defalarca sıkılmadan okunabilir özelliktedir. Bu özelliği sayesinde uzun yıllar boyunca okunmaya ve akıllarda kalmaya devam etmektedir. Yazarın yine son dönemde yazdığı kitaplarından biri olan Solgun Karanfil Nazi’ler tarafından çıkarılan savaşta verilen mücadeleyi etkili bir dille anlatmaktadır. Bu mücadelenin ortasında aynı zamanda kendisi için savaşan bir aşkın hüzünlü hikayesinden bahsedilen bu kitap oldukça ilgi çekicidir. Farklı duygular arasında yapılan geçişlerin inanılmaz bir şekilde aktarılmasını sağlayan bu kitaplar özgün bir anlatımla ön plana çıkmaktadır.

Sinan Akyüz Kitap Önerileri Hangi Kitapları İçermektedir?

Kendiniz ve sevdikleriniz için tercih ederek okuma zamanlarınızı keyifli bir hale getirmenize yardımcı olan kitaplar okurları farklı bir noktaya taşımaktadır. Sinan Akyüz'ün kitapları sayesinde hayata olan bakış açısı şekillenebilmektedir ve olaylar doğru bir şekilde yorumlamaya başlanabilmektedir. Mutlaka okuması gereken kitaplar arasında yer alan yazarın eserlerine göz atılarak tarza uygun eserler vakit kaybetmeden okunabilmektedir. Okuduktan sonra karşı konulmaz bir etki bırakan kitaplar yazarın farklı bir kitabını okuma isteği uyandırmaktadır. Bu kitaplar akıcı dili ve etkili anlatımı sayesinde herkes tarafından rahatlıkla okunabilmektedir. Yazarın okunması gereken kitapları arasında yer alan Piruze Şam'da Bir Türk Gelin isimli kitap 2017 yılında yazıldığından beri etkisini sürdürmüştür. Kitapta Piruze’nin aşk ile başlayan fakat sonra farklı noktalara gelen hayatı anlatılmaktadır. Aşk, aldatma ve acı duygularının ön plana çıktığı kitapta aynı zamanda evlat hasreti çeken bir anneye yer verilmektedir. Oğullarının hasretiyle yanan Piruze’nin Türkiye’ye kaçma öyküsünü anlatan bu kitabın okurların üzerinde bıraktığı etki uzun süre devam etmektedir. Kitabın devamını merak edenler için sonradan yazılan Piruze ve Oğulları isimli eser yine tek solukta okunacak kitaplar arasında yer almaktadır. Hüzünle dolu hayatın ardından bir kavuşma hikayesi olan bu kitap büyük beğeni toplamaktadır. Acı gerçeklerin yer aldığı kitaplar herkesin hayatının bir döneminde geçen anıları yeniden yaşatmaktadır. Bu yönüyle oldukça büyük bir etki bırakan eserler çok sayıda okur tarafından merakla beklenmektedir..

Sinan Akyüz Kitaplarının Özellikleri Nelerdir?

Yaşamın arka planında kalan ve üstü kapatılan hikayelerin yer aldığı kitaplar büyük ilgi görmektedir. Bakış açısını değiştiren ve farklı perspektiflerden bakmayı sağlayan yazarın kitapları etkileyici ve sürükleyici özellikler taşımaktadır. Sinan Akyüz kitapları yorumları incelendiği zaman eserleri bu açıdan değerlendiren pek çok okurun mevcut olduğu görülebilmektedir. Üzülerek karakterle aynı acının hissedilmesini sağlayan eserler aynı şekilde aktardığı mutluluğa da ortak etmektedir. Hayata anlam katan değerlerin varlığını bir kez daha gösteren bu kitaplar anlatılan olayları tüm gerçekliğiyle yansıtmıştır. Komik yönleriyle ele alındığı eserlerden biri olan Bir Evlilik Komedisi evlilik hakkında toplumda yerleşmiş olan fikirlerin değerlendirmesini yapmaktadır. Bu değerlendirmeyi yaparken toplumdaki herkesin yaşantısına değinmiştir. Şehirli toplumun bilinmeyen ve şaşırtıcı evlilik algısını gözler önüne seren bu kitap büyük ilgi görmektedir. Bunun dışında Aşk Günlükleri isimli kitap yine üstü kapatılan ve bilinmeyen yönleriyle uyuşturucu gerçeğini tüm çıplaklığıyla ortaya koyan bir eserdir. Sarsıcı ve çarpıcı yönleriyle uyuşturucu kıskacında geçen bir hikayeyi anlatan kitap aşk ve ölüm arasındaki savaşı anlatmaktadır. Bir uyuşturucu bağımlısının günlüğünden alınarak yazılan bu kitapta diğerlerinde olduğu gibi derinden etkilemektedir. Önemli eserlere imza atan yazarın birbirinden farklı konuları ele aldığı kitaplar hayatın farklı alanlarına yönelik gerçekleri açığa çıkarmaktadır.

Sinan Akyüz Kitap Fiyatları Nasıldır?

Yazdığı eserlerle herkesi etkisi altında bırakan usta yazarın birbirinden farklı öykülere yer veren kitapları olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Yazarın kitap fiyatları okurların bütçesini zorlamayacak şekilde belirlenmektedir. Kitabın kaliteli yapısı ve kapak tasarımı dahil olmak üzere pek çok özelliği ile beklentileri karşılamaktadır. Sinan Akyüz şiir kitapları ile en az roman ve deneme türünde yazdığı kitaplar kadar büyük ilgi görmektedir. Şiir kitaplarında bulunan şiirler genel olarak aşk teması üzerine kuruludur. Aşk, acı, hasret ve ayrılık kavramlarını şiirler üzerinden anlatan kitaplar vazgeçilmez eserler haline gelmektedir. Hangi türde olursa olsun çok sayıda okunarak yüksek başarılara imza atan kitaplar yazıldığı dönemin dışında da okunmaya devam etmektedir. Bu kitaplar önemli bir edebi değere sahiptir. Bu sayede kelime dağarcığının ve hafızanın gelişime katkıda bulunmaktadır. Yorumlama yeteneğini artıran kitaplar sayesinde yaşamdan ders alınacak noktaları belirlemeye yardımcı olmaktadır. Böylece daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşam sürdürmeye ve hayattan zevk almaya teşvik etmektedir. Olayları yaşayan kişilerin gözünden kendi üslubuyla anlatan kitaplarla bakış açısı olumlu yönde gelişmektedir. Çocukların ufkuna ve hayal dünyasına hitap eden yazarın eserleri onların diline uygun olacak şekilde etkileyici özellikler taşımaktadır. Öykü kitaplarında merak etme ve başarma konusunda hedeflerine ulaşmaları konusunda onları desteklemektedir.

Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.