27,78 TL
22,50 TL
%19 indirim
Kazancınız
:
5,28 TL
Şiirler Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Kitaplar
Sayfa Sayısı: 456
ISBN: 9789944473668
Kapak: Ciltsiz
Abay Kunanbayev
Abay Kunanbayev
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Şiirler Kısa Özet

    Nursultan A. Nazarbayev:

    "Biz Abay'ı tanıtmakla Kazakistan'ı aleme tanıtacağız. Kazak halkını tanıtacağız. Abay her zaman bizim ulusal şiarımız olmak zorundadır."

    Muhtar Auezov:

    "Abay cesareti, Abay sesi, Abay hayatı, zamanın nefesi, halkın sesidir. Bugün o ses, bizim sesimize karışıp, yankılanarak, yeni bir dünya görüşüne dönüşüyor."

    Şakerim Kudayberdiulı:

    "Atalannüzla aynı anadan doğan İbrahim Beyefendi, Kazak içinde Abay diye bilindi. O şahsiyet hem Islami bilimleri hem Rus bilimlerini çok iyi öğrendi hem de Allah'ın verdiği aklı ile bu Kazaklardan ayrıcalıklı dahi bir kişi idi."

    Ahmet Baytursunov:

    "Kazaklann baş ozanı Abay Kunanbayev'dir. Kazaklar arasında, eski ya da yeni zamanlarda, bizim bildiğimiz ondan büyük ozan yok."

    Mirjakıp Dulatov:

    "Zerre kadar şüphe etmiyoruz, Abay'ın öldüğü günden ne kadar uzaklaşırsak, ruhuna o kadar yakınlaşırız. Daima bu halde durmaz, halk aydınlanır, sanata-bilime doyup-kanar. O günlerde Abay'ın değeri günden güne artar. Halk, birinci şairimiz diyerek kabrıni sık-sık ziyaret eder, halk ile Abay'ın arası güçlü aşkla birbirine ulanır. O günleri biz göremeyiz, fakat bizim ruhumuz sezer, sevinç duyar."

Şiirler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.