182,00 TL
129,22 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
52,78 TL
Sıfırdan Sonsuza Hakkında Bilgiler
Türü: Popüler Bilim Kitapları
Sayfa Sayısı: 320
ISBN: 9786059200684
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 10 adet satılmıştır.
Amir D. Aczel
Amir D. Aczel
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Sıfırdan Sonsuza Kısa Özet

    İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne gelen tanınmış bir Japon matematikçinin oğlu olan Ken Ono, yüksek beklentiler ve çok az övgü içeren bir şekilde büyütüldü. Baskıcı yetiştirilme tarzı yüzünden isyan eden Ken liseden ayrılmaya karar verdi. Babasının onayını almak için, babasının saygı duyduğu, tek amacı matematik olduğu için üniversiteden iki kez atılan, ünlü Hintli matematik dâhisi Srinivasa Ramanujan’ın biyografisine başvurdu.
    Bu kitapta Ken Ono, lisans ve lisans üstü eğitiminde geçtiği zorlu yolunu anlatırken Ramanujan’ın hikâyesiyle kendi hikâyesini iç içe geçiriyor ve önemli anlarda Ramanujan’dan ilham aldığını ve Ramanujan’ın matematiksel mirasını keşfetmeye olan ilgisini sürdürmesi için onu teşvik eden akıl hocaları tarafından nasıl yönlendirildiğini açıklıyor.
    Ramanujan’ı 1914’te Cambridge’e getiren büyük İngiliz matematikçi G. H. Hardy’den başlayarak başkalarının bıraktığı yerden devam eden Ono, matematik kariyerini Ramanujan’ın kısa yaşamında kendisine bir Hindu tanrıçasından vizyonlar olarak gönderilmiş olduğuna inandığı çok sayıda derin matematiksel gerçeği nasıl keşfedebildiğini anlamaya adamıştır.
    Ken Ono’nun Ramanujan’ı arayışı üç kıtada sürdü ve yolu ömürleri dünyaya ve yirminci yüzyıla ve ötesine uzanan matematikçilerle kesişti. Bu yol boyunca Ono hayranlık uyandıran birçok keşif yaptı ve bunların en önemli ve en şaşırtıcısı da kendi insanlığı oldu.
    *Hepimizin hayatında bize ilham veren ve bizi daha iyi hâle getirmek isteyen biri vardır. Kahramanımız bir öğretmen, bir aile üyesi, tarihten bir figür veya bir film yıldızı olabilir. Ken Ono için Srinivasa Ramanujan’dı. Ken Ono’nun hayatının samimi anlatımı olan Sıfırdan Sonsuza’da onun ‘kaplan-çocuk’tan dünya çapında bir matematikçiye uzanan yolculuğuna çıkıyoruz... Dünya çapında bir matematikçiye dönüşen bir çocuk dâhinin bile bu karanlık anları yaşadığını ve onları sadece irade gücüyle değil, bazı iyi insanların desteği sayesinde aşmayı başardığını görmek ilham verici.*
    —Focus

    *Hayatta ve matematikte anlam arayan genç okuyucular, Ono’nun hikâyesinden güç alacaklar.*
    —Amerikan Matematik Derneği

     

  • 2. Hamur

Sıfırdan Sonsuza Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.