Sermayenin Sınırları Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 552
ISBN: 9786055668334
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
David Harvey
David Harvey
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Sermayenin Sınırları Kısa Özet

    Serüvenine yüz elli yıldan uzun bir süredir devam eden Marx`ın Kapital`i, dünyayı anlamak ve değiştirmek için bugün belki de her zamankinden daha büyük bir öneme sahip. Fakat Kapital`e dair bütünlüklü bir bakış açısı oluşturmak, kendine has güçlükleri içeriyor.

    Sermayenin Sınırları, böylesi güçlükleri aşmaya yardımcı olmak için, Kapital`i, Marksist kuramın gelişimini merkeze alan çarpıcı bir dille anlatıyor. Elinizde tuttuğunuz eser üç açıdan okura yeni fırsatlar sunuyor. Birincisi ve en önemlisi, eser, Kapital`in ele aldığı temel konuları günümüz okuru için anlaşılır kılmayı amaçlıyor. Bu sayede, birçoğumuz için bir muamma niteliği taşıyan Kapital`in fikri mimarisini anlamamıza yardımcı oluyor. İkincisi, Sermayenin Sınırları, Yirminci Yüzyıl`da Marksist düşünürlerin yaptıkları katkıları özetliyor. Eser, yüzelli yılı aşkın bir süreçte oluşmuş kuramsal dağınıklığı, Kapital`i merkeze alarak toparlıyor ve kuramsal gelişmeleri okura sunuyor. Son olarak, Harvey, bu sunum içinde, birikim kuramına ilişkin özgün fikirlerini de okurla paylaşıyor. Harvey`in daha yakın tarihli eserlerinde sıklıkla kullandığı birçok kavramın, bu eserde yaptığı Kapital okuması sayesinde ortaya çıktığı söylenebilir.

    Bu nedenle, Marksist kuram serüvenini yakından tanımak ve Kapital`e ayakları yere basan bir başlangıç yapmak isteyen okur için, Sermayenin Sınırları`nın eşsiz fırsatlar sunduğuna inanıyoruz.
    (Tanıtım Bülteninden)

  • 2. Hamur

Sermayenin Sınırları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.