395,00 TL
323,90 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
71,10 TL
Senaryo Yazımı Hakkında Bilgiler
Türü: Fotoğraf Sinema ve Tiyatro Kitapları
Sayfa Sayısı: 208
ISBN: 9789750405921
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 31 adet satılmıştır.
James Rickards
James Rickards
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Senaryo Yazımı Kısa Özet

    Film Yapımı Temelleri: Senaryo Yazımı temel senaryo yazım sürecini senaryonun ana parçalarını, diyalog, taslaklar ve düzeltim aşamalarını bölümler halinde inceledikten sonra Mark Herman gibi tanınmış ve Alisha McMahon, Thomas Gladstone gibi genç ve yetenekli senaryo yazarları ile senaryoları üzerine yapılmış röportajları okuyuculara sunuyor. Kitabın sonunda, bölümler boyunca ilk aşamasından son haline kadar anlatılan uygulamaların üzerinde gösterildiği İyi Bir Fincan Çay aldı senaryonun bütün taslakları bulunuyor. Kitap, sanatsal anlamda değeri olabilecek bir kısa film senaryosu temellerinin hem sinema bölümü öğrencilerine hem de meraklı amatörlere nasıl öğretilebileceğine odaklanıyor. Yazarlar için senaryo, teori ve pratiğin oluşturduğu bir diyalog. Senaryo Yazımı eğlenceli anlatım biçimi ile yaratıcılık kadar disiplin; coşku kadar dikkat; yenilik kadar tecrübe gerektiren senaryo sürecinde yazarların karşılaşacakları birçok durum ve sorun için çeşitli önerilerde de bulunuyor.

    Film Yapımı Temelleri: Senaryo Yazımı’nın hitap ettiği kişiler sadece müstakbel senaryo yazarları ve öğrenciler değil; kitap bir taraftan da bir senaryoyu pazarlamak isteyenleri de ilgilendiriyor.
    Film Yapımı Temelleri dizisinde yer alan Film Dili, Kurmaca Yönetmenliği, Yapım kitaplarından ilgi alanlarınıza yönelik, kapsamlı bilgiler edinebilirsiniz.

    Kitabın bölümleri; * Senaryo nedir? , * Fikir/Tretman/Sunum, * Birinci Taslak , * İkinci Taslak, * Senaryo Editörlüğü, * Senaryo Yazarları: Röportajlar, * Sözlük, *İyi Bir Fincan Çay: Tüm Taslaklar

    Öne Çıkan Başlıklar;Senaryo Türleri, Sıkı Çalışmak, Fikir Bulmak, Hikâye Anlatımı Kuramları, Spotlar, Tretman, Sekansiyel, Sunum, Karakter, Bir Dünya Yaratmak, Mizansen, Aksiyon, Ton ve Tür, Diyalog,
    Eleştiri ve Görüş Alma

  • 1. Hamur

Senaryo Yazımı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.