Tükendi
Gelince Haber VerHer ilim dalının kendine mahsus terimleri ve tabirleri yani ıstılahları vardır. Istılahlar, ilgili olduğu ilmin dilidir. Istılah dili ise, alanlarında ilmi otorite olan kişilerden oluşan bir grubun, manaları ifade etmek için ortaya koydukları kendilerine mahsus tabirlerdir. Bundan dolayıdır ki ıstılahların ifade ettiği mana, sözlük anlamından farklık arzedebilmektedir.
Bir ilmi tahsil etmek isteyen kişi öncelikle o ilme ait ıstılahları öğrenmelidir. Bunun için ıstılahları göz önüne almak ve o ilmi, ıstılahlar üzerinden işlemek önem arz etmektedir. Öğrenmeyi amaç edinen insan, herhangi bir ilimde cehalet karanlığına düşmemek için ıstılah bilgisi konusunda fakir olmamalıdır. Tam da bu noktada, ıstılah sözlüklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü öğrenilmek istenilen ilmin tahsilini kolaylaştıran en etkili araç, söz konusu ilme ait ıstılah sözlükleridir.
Fakat insan yalnız kelime ezberlemekle bir yabancı dili konuş(a)madığı gibi, sadece ıstılah ezberlemek ilgilendiği ilim sahasında yeterli olmayabilir. Bundan dolayı hem öğrenilmesi hedeflenen ilim dalı hakkında araştırma ve müzakereler yapılmalı hem de ilgili ıstılahlar konusunda gerekli bilgilere sahip olunmalıdır.
Istılah konusunda bir diğer önemli nokta da;
“Istılahta tartışma olmaz” kaidesidir. Çünkü ıstılah; ilim, sanat veya meslek erbabının bir manayı ifade etmek için ittifak ederek ortaya koydukları tabirdir. Yani ıstılah belli bir topluluğun, kendine özgü manaları ifade etmek için kullandıkları terimlerdir. Bunun içindir ki herhangi bir tenkit alması veya muhataplar nezdinde kabul görüp görmemesi söz konusu değildir.