150,00 TL
108,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
42,00 TL
Retorik Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Felsefe Kitapları
Sayfa Sayısı: 216
ISBN: 9786050206715
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 178 adet satılmıştır.
Aristoteles
Aristoteles
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Retorik Kısa Özet

    Aristoteles, Antikçağ felsefesinin en önde gelen filozofudur. Benzer düzeyde bir felsefeye İlkçağda sadece Platon’un erişebildiği kabul edilir. Antikçağa damgasını vurmuş olan Aristoteles, pek çoklarına göre tüm çağların en büyük birkaç filozofundan biridir. Bilim ve felsefede onun başarmış olduklarıyla rekabet etme ümidi besleyebilen insan sayısının bir elin parmaklarını geçmediği hemen herkes tarafından kabul edilir.

    Aristoteles, mantık, doğabilimleri, metafizik, psikoloji, etik ve siyaset felsefesi gibi pek çok alanda eser vermiştir. *Aristoteles külliyatı* olarak geçen, özgün haliyle Grekçe 1462 sayfadan oluşan eserler bütünü, derslerinin, kendisi ya da öğrencileri tarafından tutulmuş notlarından oluşur.

    Aristoteles konuşma sanatı üzerine yazmış olduğu eseri Retorik’te, iyi bir konuşmanın ayrıntıları olarak gördüğü sınıflamalar, tanımlar ve örnekleri ayrıntılı bir şekilde ele alır. Retoriğin kapsamına giren değişkenleri derinlemesine incelerken, bağımsız olarak değerlendirdiği birçok değişkeni inceleme dışı bırakır.

    Aristoteles’e göre konuşmanın yanı sıra insanlar arası iletişim ve etkileşim ile ilgili olan her davranış, mimik ve hatta kıyafet seçimi bile retoriğin inceleme alanına girer ve doğrudan varlığın içinde yer alan bu kuram edebiyattan dine kadar hayatın her anında yer alır.

     

  • 2. Hamur

Retorik Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.