33,00 TL
27,06 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
5,94 TL
Pozitif Psikoloji Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 262
ISBN: 9786051337470
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 127 adet satılmıştır.
Ilona Boniwell
Ilona Boniwell
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Pozitif Psikoloji Kısa Özet

    ‘İyi yaşam nedir?’, ‘Mutluluk nedir?’ ve ‘İyilik hâli nedir?’ soruları tüm insanlık tarihi boyunca cevabı aranan sorular olmuştur. Bu konuda başta felsefeciler olmak üzere, teologlar, psikologlar ve daha pek çok bilim dalından araştırmacılar ilk çağlardan itibaren sayısız görüş ve tezler ortaya koymuşlardır. Buna rağmen, bugün bile bu konular hâlâ bir muammadır. Pozitif psikoloji yaklaşımı, bu sorulara cevap arayan, psikoloji biliminin çatısı altındaki en yeni yaklaşım olarak değerlendirilmektedir.

    Pozitif psikoloji akımı, ruh sağlığı ile ilgili sorunları yok saymamakla beraber, insanların olumlu yönlerine ve güçlü özelliklerine odaklanmayı görev olarak benimsemiştir. Bu bağlamda, mutluluk, iyimserlik, umut, psikolojik dayanıklılık, psikolojik iyi oluş, yaşam kalitesi, yaşamın anlamı, travma sonrası gelişim, duygular, affedicilik, yaşam amaçları belirleme, pozitif yaşlanma, empati, minnettarlık, özgecilik, aşk ve benzeri pek çok konu pozitif psikolojinin araştırma konularını oluşturmaktadır. Pozitif psikoloji, bu konulardaki çalışmalarını bilimsel esaslara dayalı olarak sürdürmektedir.

    Bu kitapta, pozitif psikoloji ile ilgili en son araştırmaların ve bilimsel bulguların bir sentezine ulaşma imkânına sahip olacaksınız. Genel olarak kitapta, hayatı yaşanabilir ve değerli kılan şeylerin neler olduğu ile ilgili çarpıcı bilgilere ulaşabileceksiniz.

  • 2. Hamur

Pozitif Psikoloji Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.