216,00 TL
177,12 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
38,88 TL
Politika ve Sorumluluk Hakkında Bilgiler
Türü: Politika Siyaset
Sayfa Sayısı: 327
ISBN: 9789750532665
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Nilgün Toker Kılınç
Nilgün Toker Kılınç
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Politika ve Sorumluluk Kısa Özet

    Dünyanın gidis¸atına mu¨dahil olma istemi anlamında politikanın irtifa kaybettigˆi zamanlardan gec¸iyoruz. Neoliberalizm *c¸agˆında* iktisadi akıl, politik olanı geriletiyor, sulandırıyor. Politik du¨s¸u¨ncenin ve eylemin akıs¸ına ket vuran bu su¨rec¸, politikanın ala^metifarikası olan kars¸ılıklı konus¸manın ve dinlemenin imka^nsızlas¸tıgˆı bir es¸igˆi zorlamakta. I·c¸ine su¨ru¨klendigˆi bu darbogˆazdan c¸ekip alabilmek ic¸in politikayı yeniden du¨s¸u¨nmeye ihtiyac¸ var. Nilgu¨n Toker Kılınc¸’ın bu kitapta bir araya gelen yazılarının amacı da tam olarak bu: Politikayı du¨s¸u¨nmeye, politikayı dert etmeye davet!

    Bu davete damgasını vuran bir saik, *adalet* nosyonudur. Hayatın zapturapt altına alındıgˆı, so¨ylemlerin istikrarsızlas¸tıgˆı, hazır kalıpların du¨s¸u¨nce ve eylemin ic¸ini bos¸alttıgˆı bir zamanda politikayı du¨s¸u¨nmek, Nilgu¨n Toker Kılınc¸’a go¨re, aynı zamanda adalet u¨zerine du¨s¸u¨nmektir. *O¨zgu¨rlu¨k*, adaleti yeniden du¨s¸u¨nmek ve ins¸a etmekle mu¨mku¨ndu¨r. Adalet politikanın kurucu ilkesi olarak bir arada yas¸ama arzusunun da asli dayanagˆıdır. Adil bir toplumda, o¨zgu¨r bir birey olarak, digˆer insanlarla bir arada yas¸ama kos¸ulunun sorumlulukla olan bagˆlantısı, politikayı *sorumluluk* temelinde du¨s¸u¨nmeye tes¸vik edecektir.

    *Es¸itlik*, *du¨nya*, *hak*, *o¨zgu¨rlu¨k*, *eylem*, *adalet* gibi temel kavramların sorumluluk duygusuyla anlam kazanması, politikanın bugu¨n neredeyse unutulmus¸ olan *etik* boyutunu da go¨zler o¨nu¨ne serer: Du¨nyaya kars¸ı insan olmamız hasebiyle sorumluyuzdur. Nilgu¨n Toker Kılınc¸’ın umutlu sesinde, bu sorumluluk bilinci yankılanıyor.

  • 2. Hamur

Politika ve Sorumluluk Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.