105,00 TL
86,10 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
18,90 TL
Peter Pan Hakkında Bilgiler
Türü: Dünya Çocuk Klasikleri
Sayfa Sayısı: 264
ISBN: 9789750527258
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2024
satis-icon
Satış Rakamları 38 adet satılmıştır.
James Matthew Barrie
James Matthew Barrie
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Peter Pan Kısa Özet

    Peter Pan Kitabını Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Peter Pan, James Matthew Barrie’nin hem kendi yaşamından hem de Sylvia ve Arthur Davies’in hayatından ilham alarak yazdığı ve 1911 yılında romanlaştırdığı, büyümeyi reddeden haylaz bir çocuk olan Peter Pan’ın maceralarını konu alan çocuk kitabıdır. Peter Pan, alanında yenilikçi bir eserdir ve çocuk edebiyatı klasiği haline gelmiştir. Tüm dünyada okurlarca bilinen ve sevilen kitap ilk başta bir tiyatro oyunundan doğmuş, kitaplaştırılmasının ardından da birçok sinema filmine uyarlanmıştır. Psikoloji alanına da etki etmiş, Psikanalist Dan Riley tarafından 1983’te büyümekten korkan, çocukça davranan ve dürtüleriyle hareket eden yetişkin durumu “Peter Pan sendromu” olarak literatüre eklenmiştir.

    James Matthew Barrie (9 Mayıs 1860 Kirriemuir, Angus, İskoçya - 19 Haziran 1937 Londra, İngiltere), ailesinin dokuzuncu çocuğu olarak dünyaya gelen ve küçük yaşta, annesi tarafından ölen ağabeyinin yerine konması nedeniyle hayatı boyunca çocuk kalan İskoç gazeteci, hikaye yazarı, tiyatro yazarı ve romancıdır. Hem kendi yaşamından hem de çevresindeki insanlardan izler taşıyan eserler kaleme alan Sir James, 1913’te baronet olmuş; 1922’de liyakat nişanı almış; 1930’da da Edinburgh Üniversitesi’nde rektörlük görevine getirilmiştir. J. M. Barri’nin en ünlü eseri "Peter Pan"dır ve kitap birçok dile çevrilmiş, klasikler arasında yerini almıştır. Kitabın tüm yayın haklarını 1929 yılında yazar tarafından çocuk hastanesi Great Ormond Street Hospital’a devredilmiştir.

    Peter Pan Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Peter Pan kitabının fiyat aralığı 4,50 TL ve özel baskılar dahil 32,10 TL arasında değişiklik göstermektedir. Peter Pan kitabının fiyatına etki eden faktörler aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

    • Peter Pan kitabını yayımlayan yayımcının büyüklüğü
    • Kitap için hedeflenen pazar
    • Kitabın yayım tarihi
    • Kitaplar için kullanılan malzemeler
    • Yazarın Şöhreti
    • Kitabın görsel tasarımlarını üstelenen illüstratör, ressam şöhreti
    • Kitap satışı için belirlenen strateji
    • Kitabın sayfa sayısı
    • Kitabın ciltli olup olmadığı

    Peter Pan Kitabının Yazarı Kimdir?

    Peter Pan kitabının yazarı James Matthew Barrie’dir. Barrie, 9 Mayıs 1860 tarihinde bir İskoç kasabası olan Kirriemuir’de dünyaya gelmiştir. Margaret Ogilvy ve David Barrie’nın on çocuğunun dokuzuncusudur. İki abisi, altı ablası ve bir kardeşi vardır. James Matthew Barrie’nin küçük abisi David, on dört yaşındayken bir kayak kazası sonucu vefat etmiştir. Bu ölümden Margaret Ogilvy fazlaca etkilenmiş ve bunalıma girmiştir. Çok sevdiği annesinin durumuna üzülen ve ona destek olmak isteyen Barrie, ölen ağabeyinin yerini doldurmaya çalışmıştır. Annesinin onu ölen ağabeyinin yerine koyması yazarın hayat boyu 13 yaşında kalmasına ve psikojenik cücelik hastalığına yakalanıp boyunun140 cm civarlarında kalmasına neden olmuştur.

    Sir James Matthew Barrie, küçük yaştan beri kitap okumayı seven, kendi oluşturduğu tiyatroları oyuncaklarıyla canlandıran bir çocuk olmuştur. Yeteneğini fark eden abisi Alec sayesinde üniversitede edebiyat eğitimine yönelmiştir. Edinburgh Üniversitesi’nde eğitim almış ve 1882 yılında mezun olmuştur. Boyunun kısalığı nedeniyle utangaç biri olan James Matthew, kariyerine 1883 yılında Londra’da "Nottingham Journal" isimli bir gazetede gazetecilik yaparak başlamıştır. Tiyatro eleştirileri, oyunlar ve hikayeler yazan Barrie, yazı çalışmalarına yoğunlaşmak için gazeteden ayrılmıştır. Yayımlanan kitapları ve sahnelenen oyunları ile sanat çevresine dahil olan James Matthew Barrie, dönemin ünlü yazarlarından Arthur Conan Doyle, Herbert George Wells, Thomas Hardy’yle tanışmıştır.

    James Matthew Barrie, Londra yaşamını anlatan taşlama eseri "Ölmek Daha İyi"yi 1887 yılında yayımlamıştır. İskoç köylülerinin hayat ve törelerini yansıtan "Eski Işık İdilleri" ve "Thrums’ta Bir Pencere" eserleriyle başarı kazanmıştır. Barrie’nin gerçek anlamda ilk romanı olarak kabul edilen eseri ise "Küçük Rahip"tir. Farklı edebi türlerde eserler yazan Barrie’nin "Sevgili Brütüs" isimli esri de dilimize çevrilmiştir.

    James Matthew Barrie, ünlü oyuncu Mary Ansell ile 1894 yılında evlenmiştir ve bu evlilik on beş yıl sürmüştür. Kısa hikayeler, romanlar ve tiyatro eserleri yazan Barrie, 1913’te baronet olmuş; 1922’de liyakat nişanı almış ve 1930’da Edinburgh Üniversitesi’nde rektörlük görevine getirilmiştir. Tüm eserlerinde otobiyografik ögelere rastlanan Matthew Barrie’nin tüm dünyada tanınmasını sağlayan ve birçok dile çevrilen en önemli eseri "Peter Pan"dır. Eser, 1904 yılında "Peter Pan ya da Büyümeyen Çocuk" ismiyle sahnelenmeye başlamıştır. 1911’de de "Peter Pan ve Wendy" ismiyle romanlaştırılmıştır. James Matthew Barrie, kitapları ile sinemacılara da ilham kaynağı olmuştur. Ünlü Peter Pan filmleri aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

    • 1953 tarihli, Disney yapımı "Peter Pan" bir çizgi filmdir. Film Clyde Geronimi, Hamilton Luske ve Wilfred Jackson yönetmenliğinde çekilmiştir.
    • 1991 tarihli, yönetmenliğinde Steven Spielberg’in bulunduğu "Kanca" filmi ünlü Peter Pan filmlerinden biridir. Filmin oyuncu kadrosunda Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts ve Bob Hoskins gibi ünlü isimler vardır.
    • "Peter Pan Varolmayan Ülkede" filmi Disney yapımı, 1953 tarihli filmin devamı niteliğindeki 2002 tarihli animasyon filmidir.
    • "Peter Pan & the Pirates" Peter Pan’ın maceralarını konu alan, 1989-1993 yılları arasında hazırlanan, Fox Kids’te yayımlanan bir çizgi dizidir. Ülkemizde de birçok kanalda yayımlanmıştır.
    • "Peter Pan" 2003 yılında Amerika ve Avustralya’nın ortak yapımı ile çekilen fantastik macera filmidir.
    • "Pan", 2015 yılında Joe Wright yönetmediğinde çekilen ve Peter Pan’ın geçmişini anlatan fantastik macera filmidir.

    Peter Pan Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Peter Pan kitabının sayfa sayısı 212’dir. Kitabın sayfa sayısı yayımlandığı yayınevi ve özel baskılara göre değişiklik gösterebilmektedir.

    Peter Pan Kitabının Türü Nedir?

    Peter Pan, fantastik kurgu kitabıdır. Fantastik edebiyat eserleri gerçeğe dayalı olmayan metinler içermektedir. Günümüzde bu türde eser veren en ünlü isimler ise Robert Jordan, George R.R. Martin ve Stephen King’dir.

    Peter Pan Kitabının Konusu Nedir?

    Peter Pan, büyümek istemeyen haylaz bir oğlan çocuğudur. Ebedi gençlik ile özdeşleştirilen bir karakterdir. Daha yedi yaşındayken pencereden uçup gitmiştir, bitmeyen bir çocukluğa sahiptir ve zamanını Varolmayan Ülke (Neverland) ismindeki adada, peri arkadaşı Tinker Bell ve Kayıp Çocuklar isimli çocuk çetesiyle, çeşitli maceralar yaşayarak geçirmektedir. Yazarın yaşamından ve tanıştığı kişilerden ilham alarak oluşturduğu Peter Pan karakteri özgürlüğü, masumiyeti ve çocukluğa duyulan özlemi temsil etmektedir.

    Peter Pan kitabının konusu hakkında fikir veren başlangıç paragrafı şu şekildedir: “Bütün çocuklar büyür; biri hariç. Çocuklar eninde sonunda büyüyeceklerini bilirler; Wendy de büyüyeceğini işte böyle biliyordu. İki yaşındayken, bir gün bahçede oyun oynuyordu ve çiçeklerden birini koparıp koşarak annesine vermişti. Bayan Darling’in gözüne öyle tatlı görünmüş olmalı ki, elini tutup kalbine götürmüş ve “Ah, hep böyle kalsan,” diye iç çekmişti. Bu konuda başka hiçbir şey konuşmamış olsalar da, Wendy o zamandan beri büyümek zorunda olduğunu biliyordu. İki yaşından sonra bunu hep bilirsiniz zaten. İki yaş, sonun başlangıcıdır.”

    Peter Pan Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Peter Pan kitabında yer alan karakterler aşağıda listelenmiştir:

    • Tinker Bell: Bir tamirci perisidir ve Peter Pan’ın arkadaşıdır.
    • Wendy: Peter Pan ile arkadaş olan ve maceralarını paylaşan genç kızdır. Karakterin adı James Matthew Barrie’nin ürettiği hayali bir isim olsa da çok beğenilmiş ve birçok kişi tarafından çocuklarına vermiştir.
    • Kaplan Lily: Savaşçı ve cesur bir kişiliğe sahip olan Kızılderili prensesidir. Peter Pan’ın arkadaşıdır. Adı, dilimize Pars Zambağı olarak da çevrilmiştir.
    • Kaptan James Hook (Kanca): Jolly Roger (Kara Bayrak) isimli gemisi Varolmayan Ülke’ye demirli olan bir korsan kaptanıdır. Peter Pan’ın düşmanıdır. Peter Pan ile yaptığı bir düello esnasında sağ elini kaybetmiş, yerine kanca takmıştır. Türkçe çevirilerde ismi "Kaptan Kanca" olarak da yazılmaktadır.
    • Smee: Kaptan Hook’un yardımcısı ve lostromosu olan korsandır.

    Peter Pan Kitabı Kimler için Uygundur?

    Peter Pan kitabı hem klasik eserleri okumayı sevenlere, hem çocuklara, hem de farklı okumalara açık kitaplar okumak isteyenlere, kısa ama etkileyici bir kitap arayan tüm kitapseverlere uygundur. Peter Pan kitabını okuyabilecek yaş grupları aşağıda listelenmiştir:

    • 10-20 yaş arası
    • 20-30 yaş arası
    • 30-40 yaş arası
    • 40-50 yaş arası
    • 50-60 yaş arası
    • 60-70 yaş arası
    • 70-80 yaş arası

    Peter Pan Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Peter Pan kitabı etkileyici yapısıyla hem çocukları hem de yetişkinleri farklı açılardan etkileyen bir kitaptır. Peter Pan kitabının kişisel gelişime sağladığı katkılar aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

    • Kitap okumak hafızayı güçlendirmektedir.
    • Kitap okuyan kişiler yeni bakış açıları geliştirmektedir.
    • Kitapl okumak hayal gücünün gelişmesine katkı sağlamaktadır.
    • Peter Pan kitabında yaşananlar okurların empati kurma kabiliyetini geliştirmektedir.
    • Kitap okumak analitik düşünme kabiliyetini geliştirmekte, entelektüel birikimi artırmaktadır.

    Peter Pan Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Kitap, ciltli ya da ciltsiz olarak birleştirilmiş, basılı veya yazılı kâğıt yapraklar bütünüdür. Okurların bilgilenmesini ve eğlenmesini sağlamaktadır. İçeriği ve tasarımı ile bir sanat yapıtıdır. Yazarın, okur ile iletişim kurmasını sağlamaktadır. Bu iletişimde kitapların içeriği gibi kapak tasarımları da etkilidir. Kitaplar kapak tasarımları ile okurlar üzerinde bir ilk izlenim oluşturmaktadır. Bu nedenle de kapak tasarımları, kitabın içeriğindeki mesajı görsel iletişim yoluyla hedef kitleye duyurma işlevini üstelenmiştir. Estetik niteliklere sahip tasarımlar yapılmalı, resim ve yazıyı birbirini tamamlayan bir düzende sunmalıdır. Kitabın okura sunulmak üzere, kapağıyla paketlenmiş bir nesne olduğu unutulmamalı, okurlara hitap edecek tasarımlara kitabın kendi reklamını yapması sağlanmalıdır.

    İllüstrasyon bilgiyi yorumlamak, tasvir etmek, belgelemek için kullanılmaktadır ve kapak tasarımı için önemlidir. Kitabın kapağını tasarlayacak tasarımcı, üzerinde çalışacağı metin hakkında bilgi edinmeli, metindeki mesaj ve duyguyu resim diline aktarabilecek donanımda olmalıdır.

    Peter Pan kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

    • Kapak tasarımı sürecinde editör ve tasarımcı iş birliği yapmaktadır.
    • Tasarımcı, kapak tasarımını üstlendiği kitabın içeriği ve vermek istediği mesaj hakkında bilgi edinmektedir. Tasarımda kullanılacak görseller edinilen bilgiler ışığında belirlenmektedir.
    • Belirlenen tasarım için eskiz hazırlanmaktadır.
    • Tasarım için uygun olacak teknik belirlenmektedir.
    • Kitap için belirlenen görsellerin yüzey üzerinde kullanılacağı alan tespit edilmektedir.
    • Son aşamada ise boyama teknikleri kullanılmaktadır.

    Peter Pan Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Peter Pan kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:

    • Peter Pan kitabının cildi için karton ya da mukavva üzerine bez, deri veya kağıt kaplanmaktadır.
    • Kitabı dağıtıma çıkarmadan önce cildinin ve sayfalarının sağlamlığı test edilmelidir.
    • Kitaptap içinde kaliteli mürekkep ve en az ikinci hamurdan kağıt kullanılmalıdır.
    • Kitap sayfaları eksiksiz, hasarsız, kalın ve temizlenebilir olmalıdır.
    • Mat renkler okumayı kolaylaştırdığı için kağıtta mat renkler tercih edilmelidir.

    Peter Pan Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Peter Pan benzeri diğer eserler aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

    James Matthew Barrie Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    James Matthew Barrie benzeri diğer yazarlar aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

  • 2. Hamur

Peter Pan Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.