Örnekleme ve Numune Alma Teknikleri ISO 9000 Uygulamasında

Bilim Teknik Yayınevi

Besim Akın

90,00 TL
78,30 TL
%13 indirim
Kazancınız
:
11,70 TL
Örnekleme ve Numune Alma Teknikleri ISO 9000 Uygulamasında Hakkında Bilgiler
Türü: İşletme Muhasebe ve Maliye Kitapları
Sayfa Sayısı: 150
ISBN: 9789755401003
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 1997
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Besim Akın
Besim Akın
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Örnekleme ve Numune Alma Teknikleri ISO 9000 Uygulamasında Kısa Özet

    Örnekleme iş hayatında işletmelerin kalite kontrol, girdi muayene ve çıktı kontrol çalışmalarında en çok başvurdukları istatistik yöntemidir. Ana kütlenin tam sayımı halinde pek çok güçlüklerle karşılaşılmaktadır. Bu güçlükleri tam sayımın imkansızlığı veya çok zor oluşu ve tahrip edici olması şeklinde belirtebiliriz. Örneğin mermi üretiminde, üretilen bütün mamuller denense, geriye sadece patlamayan mermiler ve patlayan mermilerin boş kovanları kalmaktadır.

    Tam sayımın bu güçlükleri ve tahrip edici gibi sakıncaları dikkate alındığında, maliyet açısından daha ucuz ve zaman olarak daha kısa ve pratik olan örneklemeye başvurmak kaçınılmaz olmaktadır.

    Gerçekçi ve rasyonel bir örnekleme çalışmasının yapılabilmesi için örneklemenin amaçlara yarayacak yeter bilgi sağlanıp, sağlamayacağını kestirmek ve en uyguna yakın bir örnekleme metodunu seçmek gerekmektedir. Bu nedenle örnekleme çalışmaları deneyimli örnekleme uzmanlıklarına ihtiyaç gösterir. Örneklemenin pratik faydası sadece bilgi elde ederek karar işlemlerini hızlandırmak ve ekonomi sağlamak değil, aynı zamanda işletmelerde sürekli bir denetleme sistemini kurarak, kaliteyi kontrol etmektir.

  • 1. Hamur

Örnekleme ve Numune Alma Teknikleri ISO 9000 Uygulamasında Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.