Niceliğin Egemenliği ve Çağın Alametleri

İnsan Yayınları

Rene Guenon

250,00 TL
177,50 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
72,50 TL
Niceliğin Egemenliği ve Çağın Alametleri Hakkında Bilgiler
Türü: Dinler Tarihi Kitapları
Sayfa Sayısı: 360
ISBN: 9789755749402
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 78 adet satılmıştır.
Rene Guenon
Rene Guenon
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Niceliğin Egemenliği ve Çağın Alametleri Kısa Özet

    Bu kitap, yazarın Modern Dünyanın Bunalımı adlı eserindeki konuların genişletilmiş ve derinleştirilmiş hallerini içeren tamamlayıcı bir çalışmadır.

    Batı dünyasının (bilimin, felsefenin, psikolojinin temel kavramlarının ve eylemlerinin) dibe vuruşunu, ladini (dünyevi/profan) düşüncenin merkezini oluşturan niceliğin modern dünyada niteliğin önüne geçmesinin yansımalarını anlatıp eleştiren kitabın amacını René Guénon şöyle açıklamaktadır: *Elinizdeki eserde, geleneksel ilimlerin gerçek mahiyetinin ne olduğunu, onları profan bilimlerden ayıran büyük farkın ne olduğunu bütünsel ve genel bir tarzda göstermeye çalışacağız. Profan bilimler geleneksel ilimlerin bir karikatürü veya kötü bir taklidi gibidir.

    Çalışmamız, geleneksel ilimlerden profan bilimlere geçerken insanlık zihniyetinin maruz kaldığı düşüşün boyutlarını ölçme imkânı da verecektir. Aynı zamanda bu düşüşün bugünkü insanlık tarafından izlenen çevrimin sadece iniş yönünü nasıl izlediğini görmemizi de sağlayacaktır.

    Bu sorunlar hâlâ bütünüyle ele alınıp incelenen sorunlar değil; çünkü mahiyetleri itibariyle bu sorunlar bitmez tükenmez sorunlardır. Fakat en azından, şimdiki çağın tekabül ettiği ‘kozmik an’ın tespit edilmesiyle ilgili gerekli sonuçları herkesin çıkarabilmesi için yeterince şeyler söylemeye çalışacağız.*

  • 2. Hamur

Niceliğin Egemenliği ve Çağın Alametleri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.