Nasıl Girişimci Olunur?

ARK KİTAPLARI

Gamze Erden

110,00 TL
78,10 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
31,90 TL
Nasıl Girişimci Olunur? Hakkında Bilgiler
Türü: Araştırma İnceleme ve Kuram Kitapları
Sayfa Sayısı: 160
ISBN: 9786059348515
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Gamze Erden
Gamze Erden
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Nasıl Girişimci Olunur? Kısa Özet

    Girişimcilik bir birikim ve yaşam tarzı! Girişimciliğin amacı sadece para kazanmak değildir, yenilik yapabilme kapasitesi ve başarı odaklı bir yapılanmadır aynı zamanda. Bu kültürün kuşaktan kuşağa aktarılması şarttır.

    Kendini hazır hissedip risk almaktan çekinmeyenler, yalnızca hedefine odaklanarak sürekli çalışanlar, verimlilik esaslı düşünenler, asla vazgeçmeyenler… Heyecanını kaybetmeyenler, yenilikçi düşünenler ve ilkleri yapmak isteyenler… Üretme tutkusu ve cesareti fazla olanlar… Teknoloji ve ARGE’ye önem verip öz kaynak beklentisi olmadan yol almak isteyenler… Güçlü taraflarını daha da güçlendirmeye çalışanlar… “Her türlü belirsizlik fırsattır” deyip engellere meydan okuyanlar; bu kitap tam size göre…

    Girişimci olmak isteyenler için “başarılı girişimcinin hayata bakış açısı, risk alabilme ve yenilik yapabilme kapasitesi, yaşam vizyonu, aile kültürü ve iş disiplini” incelenen ve yeni nesle kaynak niteliğinde olacak bu kitapta; sanayicilerimizin tecrübelerine ve tavsiyelerine yer verilerek bir nevi rehberlik/yol göstericilik hizmeti sunulmaktadır.

    Bunun için firmalar ve şahıslar titizlikle seçilerek konu farklı boyutlarıyla ortaya konmaya çalışılmıştır.

    Tarihî ve ticarî İpekyolu üzerinde yer alan Gaziantep ve Kayseri kentlerindeki Anadolu’nun öncü sanayicileri olan Sanko Holding, Gülsan Holding, Demiryaka Holding, Çiltuğ Grup, Sanat Halı gibi firmaların yenilikçilik kültürüyle var oldukları sektöre yön verme hikâyeleri anlatılmış; Plastik ve Makine sektörü duayenleri; Ünverdi Plastik, Özpolat Makine ve Günmak Makine, 2016 yılında Avrupa İş Ödülleri Yarışmasında Türkiye’den aday gösterilen Persu Deri, dünyanın her yanına gelinlik ihraç eden Onur Modaevi’nin girişimcilikte zorluklarla mücadele ediş hikâyelerine yer verilmiştir. 2017 yılı “İhracatın Yıldızları Türkiye”nin gizli şampiyonları yarışmasında “e-ticaret” şampiyonu olup İTÜ Arı Teknokent’te faaliyet gösteren BEE’O Propolis, ticarî kültürüyle sürdürülebilirliğini 117 yıl devam ettiren Asım Samlı Tarım Ürünleri, ABD’de faaliyet gösteren Türk şirketlerinden biri olan Boyhan Company, Kahraman Tarım ve Cevizli Köfte’nin sıfırdan başlayarak bugünlere geliş hikâyeleri anlatılmıştır. Yine Türkiye’deki ilk özel müze olan Saklı Konak, Nilayen Sanat Evi, Kahramanmaraş’ın yöresel üründe bilinen markası Haşiroğlu Tarhana, yine yöresel ürün ihracatında önemli yer edinen Tokat Erbaa Mis Yaprak firması ile hizmet sektöründe önemli bir konuma gelen Adım Otomotiv, Akort Fuarcılık firmalarının farklı bakış açıları ortaya konulmuştur. Üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştiren BLG ARGE firmasıyla bir akademisyenin girişimcilik yolculuğu da anlatılmıştır.

  • 2. Hamur

Nasıl Girişimci Olunur? Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.