Mutlu Yaşam Üzerine - Yaşamın Kısalığı Üzerine

Panama Yayıncılık

Seneca

45,00 TL
30,15 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
14,85 TL
Mutlu Yaşam Üzerine - Yaşamın Kısalığı Üzerine Hakkında Bilgiler
Türü: Düşünce Kitapları
Sayfa Sayısı: 96
ISBN: 9786256546332
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2024
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Mutlu Yaşam Üzerine - Yaşamın Kısalığı Üzerine Kısa Özet

    Romalı düşünür, devlet adamı, oyun yazarı Seneca (MÖ 4 - MS 65), varlıklı bir aileye sahipti ve Roma’da dönemin ünlü düşünürlerinden felsefe ve retorik dersleri almıştı. Hukuk ve siyaset alanlarında çeşitli görevlerde bulundu. Felsefe tarihinde, Yeni Stoa öğretisinin kurucularından biri olmasıyla bilinir. 
    Mutlu Yaşam Üzerine, Seneca’nın MS 58 dolaylarında yazdığı bir eserdir ve onun ahlak konusundaki düşüncelerini en olgun haliyle sunmaktadır. Seneca mutluluk peşinde olmanın aslında aklın izinden gitmek olduğunu vurgular, ona göre akıl sadece mantığı kullanmak değil, aynı zamanda doğanın süreçlerini kavramak anlamına gelir.
    Seneca’nın MS 49 yılında kaleme aldığı Yaşamın Kısalığı Üzerine ise insanların zamanın büyük bölümünü anlamsız uğraşlarla boşa harcadığını vurgular. Aslında doğa insanlara önemli şeyleri yapmaları için yeterli zamanı vermiştir, bireyin yapması gereken bu zamanı uygun şekilde kullanmaktır. Zamanın en iyi şekilde kullanılması, bir amaç edinerek ve şu anda yaşayarak mümkündür.

  • 2. Hamur

Mutlu Yaşam Üzerine - Yaşamın Kısalığı Üzerine Hakkında Yorumlar