125,00 TL
115,00 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
10,00 TL
Mesleki Yazışmalar Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 182
ISBN: 9786055048792
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2014
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Nuray Keskin
Nuray Keskin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Mesleki Yazışmalar Kısa Özet

    Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin iletişim alanındaki kurallar pek değişmemekle birlikte çağa ayak uydurup gelişmeler devam etmektedir. İletişimi; sözlü iletişim, sözsüz iletişim, yazılı iletişim ve elektronik iletişim olmak üzere dört ana başlık altında toplayabiliriz. Yazının icadıyla birlikte yazılı iletişimin önemi artmakta, yazının kanıt niteliğinde olması, uzun yıllar saklanabilmesi, ileriki nesillere aktarılması gibi birçok nedenle yazılı iletişim tercih edilmektedir. Tabiî ki mesleki yazışmalar içinde yazışma yöntem ve tekniklerinin doğru kullanılması önem arz etmektedir.

    Mesleki yazışmalar, kurum ve kuruluşların ve işletmelerin kendi içinde ve birbirleri ile ilişkilerini düzenlemektedir. Yazışma yöntem ve tekniklerinde ortak bir dilin kullanılabilmesi için düzenlenmiş kurallara da uyulması gerekmekte ve yazışmaların belli bir plan dahilin de yürütülmesi gerekmektedir.

    Bu mesleki yazışmalar kitabı en son yayınlanan "Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" esas alınarak düzenlenmiştir. Altı bölümden oluşan kitabın birinci bölümünde iletişim", ikinci bölümde "yazı yazma süreci", üçüncü bölümde "resmi yazılar", dördüncü bölümü "resmi yazışma çeşitleri", altıncı ve son bölümde ise "özel yazılar (mektuplarda yer verilmiştir.

  • 2. Hamur

Mesleki Yazışmalar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.