216,00 TL
177,12 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
38,88 TL
Mehmet Ali Aybar Hakkında Bilgiler
Türü: Dünya Siyaseti ve Politikası Kitapları
Sayfa Sayısı: 333
ISBN: 9789750533471
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 5 adet satılmıştır.
Barış Ünlü
Barış Ünlü
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Mehmet Ali Aybar Kısa Özet

    Türkiye’deki az sayıdaki özgün ve yerli sol/sosyalist düşünce insanından biri olan Mehmet Ali Aybar önderi olduğu Türkiye İşçi Partisi ile bir döneme -kelimenin tam anlamıyla- damga vurmuştu: TİP, Türkiye sol tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir başarıyla 1965 seçimlerinde meclise 15 milletvekili sokmuş; Aybar’ın kullandığı “güler yüzlü sosyalizm”, “Türkiye’ye özgü sosyalizm”, “özgürlükçü sosyalizm” kavramları hem önemli tartışmalara hem bölünmelere yol açmıştı.

    Barış Ünlü bu kapsamlı incelemesinde sadece akademisyenliğinden hukukçuluğuna, gazeteciliğinden siyasetçiliğine detaylı bir Mehmet Ali Aybar biyografisi sunmakla kalmıyor, esas olarak onun bir “siyasal düşünür” olarak portresini çiziyor. Böylece Aybar üzerinden aslında Türkiye’nin ve solun geçirdiği çeşitli dönemlerin tasvirini izlemek de mümkün hale geliyor.

    Türkiye sol siyasetinin seyri her söz konusu olduğunda mutlaka dönüp bakılması gereken biri olan Mehmet Ali Aybar’ın siyasi ve düşünsel çizgisini anlamak için çok önemli bir kaynak...

  • 2. Hamur

Mehmet Ali Aybar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.