Mecma’ul Adab Şamua Kağıt Hakkında Bilgiler
Türü: Tasavvuf Mezhep ve Tarikat Kitapları
Sayfa Sayısı: 424
ISBN: 9280000001110
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2010
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Sufi-zade Seyyid Hulusi
Sufi-zade Seyyid Hulusi
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Mecma’ul Adab Şamua Kağıt Kısa Özet

    Cenabı Hakkın lütuf ve inayeti ve Peygamberi-zişan ,aleyhi ve alihi salavatullah-ül Mennan Efendimiz hazretlerinin immet ve ruhaniyeti berekatile; Mec Ma`Ul-Adab adındaki bu çok mühim ve kıymetli eseri tanınmış vaiz ve hatiplerimizden Elhac Muzaffer Ozak`ın emeği ve dikkati sayesinde yeni harflerle tab ettirmek hizmet ve şerefi, 1958 yılında Yayınevimize nasip ve müyesser olmuştu.

    Aradan on yıl geçti. İlk baskısı kısa zamanda tükenen bu değerli eserin her gün artan bir istekle ve ısrarla aranıp, sorulması bizi ikinci baskısını yapmağa adeta zorladı.

    Her müslümanın evinde ve kitaplığında bulundurmayı arzuladığı Mecma`ul Adab; 79 yıl önce Maarif Nezaretinin 3/Ekim/1889 gün ve 305 sayılı ruhsatı ile, Çarşamba müftüsü merhum ve mağfur ila rahmeti Rabbihil gafur Sofu Zade Seyyid Hasan Hulusi Efendi tarafından aşağıda adlarını yazdığımız maruf ve muteber kitaplardan müteşekkil dini, şer`i ve ilmi kaynaklardan faydalanılarak hazırlanmış ve basılmıştır,

    1.Buhari-i-şerif
    2.Cami-üs-sagir
    3.Meşarik-i-şerif
    3.Mesabih-i-şerif
    5.Şir`a şerhi
    6.Mefatih-ül-cinan
    7.Avarif-ül-maarif
    8.Ruh-ül-beyan tefsiri
    9.İhya-i-ulümiddin
    10.Bostan-ül-arifin
    11.Halisa`t-ül-hakayik
    12.Şerh-ül-minye
    13.Dürrü Muhtar
    14.Mülteka
    15.Vikaye
    16.Günye`t-ül-fetava
    17Şerh-ül-mecma

    Bu çok zengin bibliyografya kaynaklarından da anlaşılıyor ki; Mecma`ul - Adab uzun ve yorucu çalışmaların mahsulü olduğu kadar, temas ettiği her konuda şahsi ve indi hükümlere yer vermeyen, bilhakis ele aldığı konuları, islam Aleminin inanılır ve güvenilir eserlerine istinat ettiren müstesna bir Adab mecmuasıdır.

    İşte; bu sebepledir ki. 79 yıl önce basılan aslını ellerinde bulundurmak bahtiyarlığına nail olanlarla. 10 yıl önce Yayınevimizce yapılan ilk baskısından birer nüsha edinebilenlerle gıpta eden büyük çoğunluğun arzu ve ısrarlarına uyarak ikinci baskısını hazırlattığımız Mecma`ul-Adab her müslümanın. günlük hayatının her bölümündeki her türlü güçlüklerine cevap veren zengin münderecatı ile. daima el altında ve göz önünde bulundurulacak eşsiz bir eserdir.

    Bu defa, okunmasını ve anlaşılmasını daha da kolaylaştırmak maksadiyle, metni mümkün olabildiği kadar bugünkü konuşma dilimize çevirterek hazırlattığımız bu ikinci baskısında, bir yenilik olarak ayeti celilelere, hadisi şeriflerin ve bütün duaların asılları ile birlikte Türkçe okunuşlarını ve mealan manalarını da ilave etmek suretiyle genç nesile faydalı olmaya çalıştık,

    Müellifin aziz ruhuna fatihalar ithaf ederek, müslüman okuyucularımıza bu mühim eserin 4`üncü baskısını, tekrar sunabilmekten kıvanç ve mutluluk duyuyoruz.

  • 1. Hamur

Mecma’ul Adab Şamua Kağıt Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.