Malumat-ı Medeniye Birinci Kısım - Osmanlıca Aslıyla Birlikte

DBY Yayınları

Mustafa İçen

85,00 TL
69,70 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
15,30 TL
Malumat-ı Medeniye Birinci Kısım - Osmanlıca Aslıyla Birlikte Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 101
ISBN: 9786257760195
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Mustafa İçen
Mustafa İçen
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Malumat-ı Medeniye Birinci Kısım - Osmanlıca Aslıyla Birlikte Kısa Özet

    Kuvve-i umumiye neden terekküp eder?

    Kuvve-i umumiye; birincisi vatan ve milleti düşmana karşı müdafaa ile mükellef (asker), ikincisi intizam ve hükm-i kanunu muhafazaya memur (jandarma) ile (polis)ten terekküp eder.

    Kaç nevi asker vardır?

    İki nevi asker vardır: Biri kara askeri diğeri deniz askeridir. Kara askerlerine (Asâkir-i Berriye), deniz askerlerine (Asâkir-i Bahriye) denir.

    Asâkir-i Berriye nasıl teşkil olunmuştur? İdare-i askeriye mukaddema yedi orduya tefrik edilmiş idi. Lakin ahîren Harbiye Nezaretinden tertip edilip meriyyetine irade-i seniyye sadır olan ordu teşkilat-ı cedidesi mucibince idare-i askeriye on dört ordu ve beş fırka-i müstakilleye taksim olunmuştu ki merkez ve mevkileri şunlardır: Ordu merkezleri: İstanbul, Edirne, Selanik, Kırk kilise, Tekfurdağı, Manastır, Üsküp, Erzurum, Şam, Van, Erzincan, Musul, Bağdat, San‘a, Beş fırka-i müstakille merkezleri: Kozan, Yanya, İşkodra, Trablusgarp, Mekke-i Mükerreme.

    Müddet-i askeriye kaç senedir? Müddet-i askeriye yirmi senedir. Her Osmanlı yirmi yaşından kırk yaşına kadar asker olmaya mecburdur. Lakin kanun-ı askeri sakat veya alîl olanlarla sair bazı kimseleri vazife-i askeriyeden istisna etmiştir.

    Kura nedir? Her Osmanlı yirmi yaşına geldiği vakit askere alınır. Üç sene askerlik hizmetini ifa eder. Ondan sonra ifa-yı hizmet ettiğine dair tezkiresini alıp memleketine avdet eder.

  • 2. Hamur

Malumat-ı Medeniye Birinci Kısım - Osmanlıca Aslıyla Birlikte Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.