Maliye Politikası Aracı Olarak Teşvik Uygulamaları

Ekin Basım Yayın

Ufuk Selen

165,00 TL
150,15 TL
%9 indirim
Kazancınız
:
14,85 TL
Maliye Politikası Aracı Olarak Teşvik Uygulamaları Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 309
ISBN: 9786054301072
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2011
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Ufuk Selen
Ufuk Selen
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Maliye Politikası Aracı Olarak Teşvik Uygulamaları Kısa Özet

    Çalışmada, Türkiye`de kullanılan teşvik politikalarının tarihi süreçten ele alınarak değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Türkiye tarihi süreç içerisinden yoğun biçimde teşvik uygulaması gerçekleştirdiği gözlenmektedir.

    Bu yargıların ortaya çıkmasını sağlayan ve Türkiye`de teşvik uygulamalarının analizini amaçlayan çalışma dört ana bölümden ve bu bölümleri destekleyen eklerden oluşmuştur.

    Çalışmanın birinci bölümünde iktisat politikası, maliye politikası ve teşvik, politikaları arasındaki ilişkiler ortaya koyulmuştur. İkinci ve üçüncü bölümler tümüyle teşvik politikası araçlarının tasnifi üzerine kurgulanmıştır. Dördüncü bölümde ise Türkiye`deki teşvik uygulamaları değerlendirilmiştir. Değerlendirmeleri 1923 - 2009 yıllarını kapsamakta ve bu uzun tarihi süreç izlene temel ekonomi politikalarından hareketle alt dönemlere ayrılarak yapılmıştır.

    Her iki dönemde kendisini şekillendiren ve siyasal tercihler ve günün koşullarına göre farklılaşan alt dönemlere ayrılarak değerlendirilmiştir. Sonuç bölümünde ise analizlerden elde edilen bulgular bütün olarak değerlendirilerek bakış açısı ortaya koyulmuştur.

  • 1. Hamur

Maliye Politikası Aracı Olarak Teşvik Uygulamaları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.