18,00 TL
10,98 TL
%39 indirim
Kazancınız
:
7,02 TL
La Fontaine Masalları Hakkında Bilgiler
Türü: Dünya Çocuk Klasikleri
Sayfa Sayısı: 376
ISBN: 9789754473285
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 24 adet satılmıştır.
Jean de la Fontaine
Jean de la Fontaine
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • La Fontaine Masalları Kısa Özet

    La Fontaine 8 Temmuz 1621’de Château-Thierry’de doğdu, 13 Nisan 1695’de Paris-Fransa’da öldü. Fransız edebiyatının başyapıtları arasında yer alan fabllarıyla ünlü şair, Reims ve Paris’te okudu, öğrenimini bitirince bir manastıra rahip olmak için girdi; vazgeçti. Hukuk öğrenimine başladı. O da olmadı; yarıda kaldı. Memleketinde evlendi; orada orman memurluğuna atandı, bir süre sonra işinden ayrılarak derbeder bir hayat sürdü. İleri gelen kişilerce korundu. Hayatının sonlarına doğru Fransız Akademisi’ne kabul edildi.

    Fabl: (fr. Fable: Efsane, masal), hayvanlar, bitkiler ve cansız nesneler arasında geçtiği hayal edilen vakaların hikâyesidir.

    Fabl’larda vaka kişilerine insan duygu ve karakteri verilerek; hayvanlar, bitkiler ve cansız nesneler aracılığıyla yine insan anlatılmış ve çözümlenmiş olur.

    Fabl’ın sonunda her zaman bir *ahlâk dersi* (kıssadan hisse) vardır; bu ders kısa, açık ve doğrudur ve mutlaka hikâyenin doğal bir sonucudur.

    Fabl, bir ahlâk dersi vermek amacıyla yazıldığı için, özellikle çocukların eğitim ve öğreniminde sık sık kullanılmaktadır.

  • 2. Hamur

La Fontaine Masalları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.