Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Kriter Yayınları

Murat Sezgin

205,00 TL
168,10 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
36,90 TL
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Hakkında Bilgiler
Türü: İletişim Medya Kitapları
Sayfa Sayısı: 236
ISBN: 9786057890764
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 6 adet satılmıştır.
Murat Sezgin
Murat Sezgin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kısa Özet

    Sosyal sorumluluk işletmelerdeki kâr fırsatları peşinde koşmak ve hızlı rekabet ortamında çalışmaktan daha kapsamlı bir iştir. Sosyal sorumluluk işlet­melerin hızla değişen sosyal, ekonomik ve siyasal çevrenin ihtiyaçlarına cevap verme gereksiniminden kaynaklanmıştır.

    İşletme ile çevre arasında onay ve rızaya dayalı bir uzlaşım alanı oluştu­rulmalıdır. Buda işletme ile çevresi arasındaki iyi bir iletişime dayanmaktadır. Bunun içinde işletmenin imajının iyi olması gerekmektedir. İşletmenin iyi iletişim ağını kurması, imaj oluşturması ve hedef kitlelerin talep ve isteklerini öğrenmesi halkla ilişkiler sayesinde olmaktadır.

    İşletmeler sorumluluk anlayışı içinde hareket etmelidirler. Aynı zamanda belirlenecek olan halkla ilişkiler politikasının temelinde de sosyal sorumluluk yatmalıdır. Edwsard L.Bemays Bostan Üniversitesinde yaptığı konuşmadaki gibi *Halkla ilişkiler sosyal sorumluluğun uygulamasıdır*

    Halkla ilişkilerin görevleri arasında bulunan toplumla bütünleşmenin sağlanabilmesi için işletmenin demokratik bir ortamda meşruiyetini kazanması gerekmektedir. İşletmeler tüm ticari hedeflerini belirlerken sosyal sorumluluk ilkelerine uygun davranmalıdırlar. Bu türlü bir yöntem toplumun işletmeyi desteklemesini sağlar. Aynı zamanda işletmeye olan bağımlılığı artırır. Hedef kitlelerine sorumlu davranma ihtiyacı duymayan işletmelerin, halkla ilişkilere ihtiyacı yoktur.

    *Hepiniz çobansınız ve hepiniz elinizin altındakilerden sorumlusunuz. Yönetici çobandır.* 

    Hz Muhammed (SAV)

    *Yaptıklarınızdan değil yapmadıklarımızdan da sorumluyuz.*

    J.B.Moliere

  • 1. Hamur

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.