Kürt Tarihi ve Coğrafyası -1 Rojava

Şemal Yayınları

Kadri Yıldırım

250,00 TL
Kürt Tarihi ve Coğrafyası -1 Rojava Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 470
ISBN: 9786058478244
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Kadri Yıldırım
Kadri Yıldırım
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kürt Tarihi ve Coğrafyası -1 Rojava Kısa Özet

    Elinizdeki araştırma Arapça klasik kaynaklara göre varlıkları en az bin yıl öncesine dayanan Suriye Kürtleri ile Rojava`nın genel tarih ve coğrafyasını inceleme konusu yapmaktadır Araştırma bir giriş, beş bölüm ve bir "ek"ten meydana gelmektedir.

    Giriş`te klasik ve modern Arapça kaynaklardan ön plana çıkan bazılarına değinilmiştir. Bu kaynaklar Kürtlerin Suriye`deki ailesel ve kitlesel varlıklarının en az bin yıl öncesine dayandığını kanıtlaması açısından son derece önem taşımaktadır.

    Birinci Bölümde "Dönemlere Göre Suriye ve Rojava Kürtleri" araştırma konusu yapılmıştır. Burada kronolojik metoda göre genel Kürt tarihi ve coğrafyası açısından Fatımilerden önceki dönemler, Fatimiler Dönemi, Eyyübiler Dönemi, Memluklar Dönemleri, Osmanlılar Dönemi, Fransız Mandası Dönemi, Bağımsızlık Dönemi, Suriye-Mısır Birleşik Arap Cumhuriyeti Dönemi , Suriye Arap Cumhuriyeti Dönemi, Baas Partisi Dönemi ve Kantonlar Dönemi ele alınmıştır.

    Rojava`nın Efrin, Cizir, KobaU,, Bölgelerine ayrılan İkinci, Üçüncü ve Dördüncü Bölümlerde sozkonusu bölgelerin etnik yapısı ve Kürt Aşiretleri, kronolojik ve arkeolojik tarihçesi, tarihi mevkileri ve eserleri, bölgelerin genel coğrafyası, ekonomisi ve "Arap Kuşağı" hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Rojava`nın Kobane Bölgesi`ne tahsis edilen Dördüncü Bölüm Koban";`nin adı ve ilk inşası, sınırları ve yüzölçümü, nahiyeleri ve köyleri, ekonomisi, iklimi ve bitki örtüsü ile hayvanları, bölgedeki Kürt aşiretleri ve bazı şahsiyetler, Kobane basını, Koban,`de din ve inanç ile gelenek ve görenekler, bölgede hizmet alanları, IŞİD saldırılarının ekonomik ve can kaybının bilançosu inceleme konusu edilmiştir.

    Beşinci Bölüm Rojava`nın kültürel, örgütsel ve dinsel yapısına ayrılmıştır. Bu bağlamda Rojava`da kültürel yapı olarak Kürt dili ve eğitim-öğretim; örgütsel yapı olarak Kürt cemiyetleri, kulüpleri, Kürt örgütleri ve partileri; dinsel yapı olarak da İslam ve tarikatlar, Ezidîlik, Hıristiyanlık, Yahudilik ve Alevilik hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

    Ek ise ağırlıklı olarak Rojava`nın tarih öncesi ve sonrası bazı mevkileri ve bu mevkilerde keşfedi-len bazı tarihi` eserleri içeren görsel bir koleksiyondan oluşmaktadır.

  • 2. Hamur

Kürt Tarihi ve Coğrafyası -1 Rojava Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.