Tükendi
Gelince Haber VerKızılbaş Alevi Hareketi, tarihsel-toplumsal bir dinamik olarak ortaya çıkma varlığı göstermiş, örgütlenme sürecini hızlandırmış, toplumsal mücadelede taraflı kimliği ile yer almanın hazırlığını yapmaktadır. Bu hazırlık sürecinin doğal uzantısında *Anlayış-Birlik-İttifak* politikalarını netleştirmek ve hareketin sorunlarını çözmek için iç tartışmalara yönelmektedir.
Kızılbaşlık-Alevilik, uzun köylü-sınıf mücadelelerinin içerisinden geçerek sınıfsız toplum tasarımı olan Rızalık Şehri pratiği, deneyimiyle Köylü Sosyalizmi geleneğini yaratmıştır. Tarihsel olarak sınıfsız toplum süreğinin/geleneğinin taşıyıcılığı rolünü üstlenen Kızılbaşlık Alevilik, günümüz sınıfsız toplum tasarımına/mücadelesine de kendi özgün rengiyle katılabilmenin doğum sancılarını yaşamaktadır.
Köylü Sosyalizmi, proletarya sosyalizmi ile *musahip* leşerek (stratejik ittifakı kurarak), *Cem’le cemal* olup, *modern Rızalık Şehri’ne* kol kola, can cana, yoldaşça yürüyerek tarihsel dinamik işlevini yerine getirebilir.
Köylü Sosyalizmi, kapitalist toplum koşullarının bir sonucu olarak sınıfsal ayrışmalar yaşamakta, içinde yer aldığı toplumsal sınıf ve tabakalarının sınıf çıkarları ve anlayışına göre dönüşümler örgütlenmeler, yaşamaktadır.
Kapitalist toplum koşullarında Köylü Sosyalizminin kendi geleneğine uygun bir temsiliyeti ancak Kızılbaş Alevi Hareketi’nin *Sosyalist Kızılbaş Alevi Hareketi* ne dönüşmesiyle mümkün olabilir. Günümüzde bu Hareketin yaşadığı sorunların çözümüne bilimsel yöntemin üretilmesi de *Sosyalist Kızılbaş Alevi Hareketi* ni zorunlu hale getirmektedir.
Farkındalığın ve zorunluluğun gereklerinin yapılmasına katkıda bulunmanın sorumluluğuyla hareket eder yazar, hem Kızılbaş Alevi Hareketi’ne, hem Sosyalist Hareket’e/Komünistlere önemli uyarılarda bulunmaktadır.
Köylü Sosyalizmi tarihsel proletarya dinamiğini, proletarya sosyalizmi toplumsal proletarya dinamiğini temsil etmektedir. Günümüzde her iki dinamik de sorunlarını çözmek için çaba göstermektedir. Bu anlamlı çabalara mütevazı bir katkı olması amacıyla yazar, büyük çoğunluğu SORUNPolemik ve Sanat Cephesi Sosyalist Gerçekçi Sanat dergilerinde yayımlanan yazılarını bir araya getirerek, yeni bölümler de ekleyerek elimizdeki kitabı üretmiştir.