71,00 TL
50,41 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
20,59 TL
Kendine Ait Bir Oda Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 160
ISBN: 9786057572301
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 216 adet satılmıştır.
Virginia Woolf
Virginia Woolf
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kendine Ait Bir Oda Kısa Özet

    Kendine Ait Bir Oda Kitabını Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Kendine Ait Bir Oda kitabı, İngiliz yazar eleştirmen, romancı, feminist Virginia Woolf’un 1929 yılında kaleme aldığı 6 bölümden ve bir sonsözden oluşan deneme kitabıdır. Kendine Ait Bir Oda kitabı, bilinç akışı yöntem ile yazılmış, kadınların geçmişte ve günümüzde karşılaştığı durumları, toplumdaki yerini, eşitsizliği konu almaktadır. 

    Virginia Woolf,  1882 yılında Londra’da doğmuş; sosyal, romantik ve tahlil roman türlerinde kitaplar yazan ve bugüne kadar 15 kitabı bulunan feminist, yazar ve eleştirmendir. Virginia Woolf’un kitapları yaklaşık 50 dile çevrilmiştir. Virginia Woolf’un kitaplarında feminizm konusu ön plandadır. Virginia Woolf’un ilk kitabı 1915’te yayınlanan Dışa Yolculuk kitabıdır. En çok sevilen kitabı ise Kendine Ait Bir Oda’dır. Kitaplarında kadın hakları, sınıfsal farklılık, aşk, özgürlük, evlilik gibi konular karakterlerin yaşam öyküsü ve hayat mücadeleleri çerçevesinde yansıtılmaktadır. 

    Kendine Ait Bir Oda kitabının gerekliliği ve önemi, kadın hareketinin edebiyattaki en önemli kitaplarından biri olmasıdır. Virginia Woolf, tarafından kaleme alınan bu eser kadınların hem sosyal hem de bireysel yaşantılarında kadınların para kazanması, iş hayatı, toplumdaki yeri vb. konularda toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamıştır. Kendine Ait Bir Oda kitabı, kadınlarının kendine ait bir alan oluşturmasını dile getirmiş, bireyselliğe önem vermelerinin gerekliliğini aktarmıştır. 

    Kendine Ait Bir Oda kitabını satın alırken bilinmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:

    • Kendine Ait Bir Oda kitabı, sosyoloji, psikoloji, kişisel gelişim, felsefe – düşünce, edebiyat, deneme – inceleme gibi türler ile ilgilenen kişiler için uygundur.
    • Kendine Ait Bir Oda kitabı, birden çok yayınevi tarafından basılmıştır. Kitabın fiyatı yayınevine bağlı değişiklik göstermektedir.
    • Kendine Ait Bir Oda kitabı, erkeklerin kadınlara uygulamış olduğu baskıları, eşitsizlik konusunu tarihten ve yaşanılanlardan ele alarak metinlere aktarılmıştır.
    • Kendine Ait Bir Oda kitabı, edebiyatın nasıl oluştuğu, kadın ve edebiyat,  edebiyatta kurgu  gibi konular hakkında içeriğe de sahiptir.

    Kendine Ait Bir Oda kitabı ile ilgili yapılan önemli açıklamalar aşağıda listelenmiştir.

    • Ursula K. Le Guin: “ Virginia Woolf, çok güçlü bir romancı ve okuduğum yazarlar arasında tepede yer alan isim. Onun yazdıkları bana her daim rehberlik etmiştir.”

     

    Kendine Ait Bir Oda Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Kendine Ait Bir Oda kitabının fiyat aralığı 5 TL ve 25  TL arasında değişmektedir. Kendine Ait Bir Oda kitabının fiyatını belirleyen faktörler aşağıda listelenmiştir:

    • Yayıncının büyüklüğü
    • Kitabın amaçlandığı pazar
    • Yayın tarihi
    • Kitaplarda kullanılacak olan malzemeler
    • Yazar, illustrator veya yazar-ressamın şöhreti
    • Kitabın pazarlanması
    • Kitabın sayfa sayısı

     

    Kendine Ait Bir Oda Kitabının Yazarı Kimdir?

    Kendine Ait Bir Oda kitabının yazarı Adeline Virginia Woolf’tur. Virginia Woolf, ( Stephen; 25 Ocak 1882 – 28 Mart 1941) günümüze kadar ulaşmış 15 adet eseri olan İngiliz modernist yazar, eleştirmen, feminist yazardır. Yazar,  Londra’da varlıklı sekiz kişilik bir ailenin yedinci çocuğu olup annesi Julia Prinsep Jackson, babası Leslie Stephen’dir. Virginia Woolf’un erkek kardeşleri kolej eğitimi alırken, kızlar ise İngiliz klasik eserleri ve Viktorya dönemi edebiyatı gibi konularda evden eğitim almıştır. 1897 – 1901 tarihleri arasında King’s Collage London’ın Bayanlar Bölümüne katılmış, tarih ve Dünya klasikleri üzerine çalışma yapmıştır. Burada kadın yüksek lisans öğreniminin ilk reformcularından biri olup kadın hareketinin temellerini öğrenmiştir.  Ayrıca Virginia Woolf’un Cambridge gibi önemli bir üniversitede eğitim gören erkek kardeşlerinden ve babasının geniş çaplı kitaplığından yararlanmıştır.

    Virginia Woolf, babası tarafından cesaretlendirilmesi ile 1900 yılında yazı hayatına adım atmıştır.  Yazar bu süreçte hızla profesyonel hayatına adım atmasıyla beraber babasının ölümü ile ruhsal çöküş yaşamıştır. Ölüm haberinin ardından Virginia ailesi, Bloomsbury’e taşınmışlardır. Virginia Woolf, 1912’de Leonard Woolf ile evlenmiştir. Ortak zevklere sahip çift, 1917 yılında çalışmalarının çoğunu yayımladıkları Hogarth Press’i kurmuştur. Burada ressam, eleştirmen, yazar ve felsefecilerden oluşan Bloomsbury grubu ile sıkça vakit geçirmiştir. Bu grup aynı zamanda Virginia Woolf’un kardeşi olan ressam ve tasarımcı Vanessa Bell, modern makroekonominin kurucularından John Maynard Keynes, Lytton Strachey, romancı E.M. Forster, post-izlenimci ressamlar Roger Fry, Duncan Grant ve sanat eleştirmeni ve siyasi danışman Clive Bell, edebiyat gazetecisi Desmond MacCarthy gibi birçok önemli isimden oluşmaktadır. 

    Virginia Woolf’un yaşadığı bunalım ve çöküşler ruh durumunu etkilemiş, hastalıklarla mücadele etmesine sebep olmuştur.  Birden fazla kez hastaneye kaldırılmış, en az iki kez ise de intihar teşebbüsünde bulunmuştur. 1941 yılında henüz 59 yaşında iken ceplerine ağır taşlar doldurarak Lewes’deki Ouse Nehrinde boğularak kendini öldürmüştür.

    Kendine Ait Bir Oda Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Kendine Ait Bir Oda kitabı 141 sayfadır.

    Kendine Ait Bir Oda Kitabının Türü Nedir?

    Kendine Ait Bir Oda kitabının türü denemedir. Deneneme türü, çeşitli konular üzerinde yazılan kısa yazılardır. Bu tür, hiçbir konuyu ispat gayesi gütmeyen usta deneme örnekleri, yazıya ilk başlayanların değil, geniş bir kültür ve hayat tecrübesinin sağladığı ufuk genişliğini okuyucusuna da duyuranlara aittir. ( Enginün, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı, 451 )

    Deneme türünün özellikleri aşağıda listeleme halinde verilmiştir.

    •  Kısa yazılardır. Düşünsel bir yazı planı ile kaleme alınır.
    • Yazar, anlattıklarını kanıtlamak amacı ile eserlerini kaleme almaz. Kişisel görüşler bildirilir.
    • Gözlemlenen ya da yaşanan olaylar, olgular ve durumlar diledikleri gibi aktarılabilir.
    • Deneme türü belirli bir plan dahilinde yazılmaz.
    • Deneme yazarı, anlatmak istediklerinde içtenlik ve doğallıktan faydalanır.
    • Genellikle anlatımda yazarın kendi kendisi ile konuştuğu fark edilir.

    Kendine Ait Bir Oda Kitabının Konusu Nedir?

    Kendine Ait Bir Oda kitabının konusu, kadın hareketlerini, eşitlik tartışmasının cevaplarını geçmişten alıntılar yaparak anlatılmasıdır. Kadınların günümüze kadar yaşadığı baskılar, toplumdaki yeri, feminist hareketler vb. birçok konuya Kendine Ait Bir Oda kitabında değinilmektedir.

    Kendine Ait Bir Oda Kitabının Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Virginia Woolf’un Kendine Ait Bir Oda kitabının karakterleri bulunmamaktadır. Eser, deneme türünde yazılmıştır. Kurmaca bir anlatım ile eser desteklenmiştir. Virginia Woolf, kitabın baş sayfalarında “ Anlatmak üzere olduğum şeyin var olmadığını; Oxbridge…’in birer uydurma; ben’in gerçek kimliği olmayan bir kimse için kullanılan kullanışlı bir terim olduğunu söylemem gereksiz sanıyorum.” Der. Ayrıca Yazar eseri hakkında, “ Dudaklarımdan bazı yalanlar dökülecek, ama  bunların arasına karışmış bazı gerçekler de olabilir, bu gerçeği bulup çıkarmayı ve saklamaya değer bölümü olup olmadığına karar vermeyi okuyucuya bırakıyorum.” düşüncesini ifade etmiştir. ( Woolf, 1992, 7).

    Kendine Ait Bir Oda Kitabı Kimler için Uygundur?

    Kendine Ait Bir Oda kitabı, genellikle sosyal konulara ilgisi olan, deneme türünde kitaplar okumayı seven, kadın ve kadın hareketleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen, feminizm ile ilgilenen bireyler için uygundur. Ancak Kendine Ait Bir Oda kitabı, evrensel nitelikte bir kitap olduğundan kitap okumayı seven kitleler tarafından da ilgi çekici gelecektir. Kendine Ait Bir Oda Kitabının yaş gruplarına göre okunma sırası aşağıda listelenmiştir.

    • 18-24 yaş arası
    • 25-34 yaş arası
    • 35-44 yaş arası
    • 45-54 yaş arası
    • 55-64 yaş arası

    Kendine Ait Bir Oda Kitabı Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Kendine Ait Bir Oda kitabı, insanların olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarına farkındalık sağlayarak kişisel gelişime katkı sağlar. Eser,  özellikle kadınların yaşamdaki yerinin, toplum karşısındaki durumlarının fark edilmesini hissettirmesi sebebiyle, ruhsal ve psikolojik gelişim açısından ferahlık sağlayabilmektedir. Kendine Ait Bir Oda gibi birçok kitabın kişisel gelişime olan katkıları aşağıda listelenmiştir.

    • Etkili iletişim kurma,
    • Beden diline fayda sağlama,
    • Hitabet yeteneğini geliştirme,
    • Diksiyona katkı sağlama,
    • Hızlı okuma.

    Kendine Ait Bir Oda Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Bilgilenme ve kültürel gelişme aracı olan kitap, günümüz iletişim ve bilgi çağında hem görsel hem içerik alanı içinde sayfa düzeni, kapak tasarımı ile bir sanat yapıtı ve yazar ile okur arasında ilk iletişimi sağlayan kaynaktır. Kitap kapağı, içeriğindeki mesajı görsel iletişim yoluyla hedef kitleye duyurma işlevini, estetik nitelikleriyle birlikte, resim ve yazıyı birbirini tamamlayan bir düzenleme içinde önem arz etmektedir. Kitap kapağı, yazar ile okur arasındaki mühim bir köprüdür. Kapak fotoğrafları aynı zamanda içerikteki espriyi, konunun anlamını ve dinamizmini görsel açıdan güzel bir görünüm içinde yansıtmalıdır. Çünkü kitap tüketiciye yani okura sunulmak üzere, kapağıyla paketlenmiş bir nesne durumundadır. Kitap kapağı ile kendisinin reklamını yapar ve kitap ile okuyucunun arasında bağ kurmasını sağlar.

    İllüstrasyon, grafik tasarım içinde önemli bir yere sahiptir. İllüstrasyon bilgiyi bazen tasvir etmek, bazen yorumlamak bazen de belgelemek için kullanılmaktadır. Kitap kapağı illüstrasyonları yayın illüstrasyonlarına girer. Yayın illüstrasyonları; gazete, dergi, kitap ve ansiklopedilerdeki makale, haber, öykü, roman, şiir ve açıklamalara eşlik eder. Yayın sektöründe çalışan bir illüstratör, üzerinde çalışacağı metnin içeriği hakkında bilgi ve görüş sahibi olmalı, metindeki mesaj ve duyguyu resim diline aktarabilmelidir. Yayın illüstrasyonu içinde en rahat ve esnek çalışabilecek alan çocuk öykü kitaplarıdır. İllüstratör, metne estetik ve fantastik destek vermek için kendi yorumunu katabilir. ( T.C. Milli Eğitim Bakanlığı)  Kendine Ait Bir Oda kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.

     

    • Eskiz hazırlama: Eskiz hazırlamak kitap kapak fotoğrafı için ön çalışma aşamasıdır.
    • Kapakta kullanılacak resmin konusuna karar verilir.
    • Görsellerin yüzey üzerinde kullanılacak alan belirlenir.
    • Görseller okuyucu kitlesine göre belirlenir.
    • Görsellerin kitabın içeriği ile uygun olması kontrol edilir.
    • Boyama teknikleri ile çalışma sonlandırılır.

    Kendine Ait Bir Oda Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Kendine Ait Bir Oda  kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

    • Bir cilt, birbirine bağlı yaprak kümesidir. Her kitap bir cilttir ve ciltlere bölünmektedir.
    • Cildi sağlam, dayanıklı olmalı ve sayfalar dağılmamalıdır.
    • Sayfaları kalın, temizlenebilir, kullanışlı olmalıdır.
    • Kapak resimleri kitabın konusuyla ilgili, canlı ve çekici olmalıdır.
    • Kitabın kâğıdı olabildiğince sağlam ve en az ikinci hamurdan olmalıdır. Mat renkli kâğıda öncelik verilmelidir.

    Kendine Ait Bir Oda Benzeri Deneme Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Kendine Ait Bir Oda kitabının benzeri deneme türündeki eserler aşağıda listelenmiştir.

    Virginia Woolf Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Virginia Woolf benzeri diğer yazarlar aşağıda listelenmiştir.

  • 2. Hamur

Kendine Ait Bir Oda Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.