Kelam ve Felsefe Açısından Nübüvvet

Klm Yayınları

Recep Erdoğan

80,00 TL
57,60 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
22,40 TL
Kelam ve Felsefe Açısından Nübüvvet Hakkında Bilgiler
Türü: İslam Eğitimi Kitapları
Sayfa Sayısı: 286
ISBN: 9786258386264
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 6 adet satılmıştır.
Recep Erdoğan
Recep Erdoğan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kelam ve Felsefe Açısından Nübüvvet Kısa Özet

    Kitapta peygamberlik inancı çeşitli yönleriyle incelenmiştir. Girişte, peygamber ve nebi ve rasul kavramlarına ve nübüvvet konusunun önemine yer verilmiştir.

    Birinci Bölümde; İnsanların peygambere ihtiyacı ve medeniyet yolculuğunda peygamberlerin rolü, peygamber göndermenin Allah`a vacip olup olmadığı; peygamberliğin kesbî mi vehmî mi olduğu üzerinde durulmuştur.

    İkinci Bölümde; Nebi ve rasul ayrımı, Kur`an`da bildirilen peygamberler ve peygamberlerin meleklere karşı, birbirlerine karşı, velilere karşı üstünlüğü konusundaki görüşler karşılaştırılmıştır.

    Üçüncü Bölümde; vahiy kavramı, Kur`an`daki farklı anlamları; İslam ilimlerinin terimi olarak tanımı ve çeşitleri, vahiy - ilham ilişkisi, çağdaş din felsefesinde farklı vahiy anlayışları gibi konular üzerinde durulmuştur. Bu bağlamda, tarihselcilerin görüşleri de dâhil olmak üzere, Allah`ın mesajını iletmesi olarak vahyin mahiyetine ilişkin değişik yorumlar açıklanmış ve değerlendirmesi yapılmıştır.

    Dördüncü Bölümde; Peygamberlerin sıfatları; besinci Bölümde ise mucizenin mahiyeti, imkânı, vukuu ve temellendirilmesi incelenmiş, deist ve tarihselci kanattan gelen itirazlar yanıtlanmaya çalışılmıştır.

  • 2. Hamur

Kelam ve Felsefe Açısından Nübüvvet Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.