Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Kadın Çirkinliğinin Tarihi

Üretici Liste Fiyatı
308,00 TL
218,68 TL
%29 İndirim
Kazancınız
89,32TL
Parapuan: 219
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Kadın Çirkinliğinin Tarihi
Türü : Kadın Çalışmaları Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 264
ISBN : 9786059902588
Basım Yılı : 2017
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:150 adet satılmıştır.

*Her kadın, kadın olmasının utancı altında ezilmelidir.*

- İskenderiyeli Klement

Kiliseden çok daha öncesinde, Aristoteles zamanında bile kadın, herhangi bir niteliğe sahip olmayan bir varlıktı. Zira tarih boyunca, sadece erkeklerin nitelikli varlıklar olabileceğine inanıldı. *Cinsilatif*in paradoksu da tam burada ortaya çıktı: Kadının hoş görünüşü, yalnızca zayıf karakterini gizleyen bir maskeydi.
Daha sonra, kadının güzelliği eş ve anne oluşuna bağlandı. Bekâr, entelektüel, feminist, eşcinsel ve toplumun yargılarıyla ters düşen tüm kadınlar utanç kaynağı olarak görüldü. Bu kadınlar adeta birer canavardı!

Günümüzde kozmetik sektöründeki gelişmelerle birlikte hiçbir kadının çirkin olmak için bir mazereti kalmadı. Kadın bunca imkâna rağmen çirkinse bu onun ihmalkârlığından ve isteksizliğinden kaynaklanabilirdi ya da daha kötüsü patolojik bir durumdu.

Claudine Sagaert, tarih, antropoloji, edebiyat ve resim üzerinden kadın algısının tarihsel gelişimini izleyerek cinsiyet tarihine olağanüstü bir katkı sağlıyor ve kadının yüzyıllar boyunca sıkıştırıldığı kalıpları ortaya koyuyor. Bu kalıplar dün olduğu gibi bugün de kadınlar üzerinde baskı kurmaya devam ediyor.

Claudine Sagaert, sosyoloji alanında doktora sahibi bir felsefe öğretmenidir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.