Jean Cocteau Hakkında Bilgiler
Türü: Diğer Periyodik Yayınlar
Sayfa Sayısı: 253
ISBN: 9786257513210
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
James S. Williams
James S. Williams
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Jean Cocteau Kısa Özet

    Benzersiz bir yaratıcı güce sahip Jean Cocteau, Avrupa sinemasının önde gelen isimlerinden biridir. Şiir, kurgu, tiyatro, dans, resim ve heykel dâhil hemen hemen her sanat alanındaki olağanüstü üretkenliği, onu yirminci yüzyıl Fransız kültürel yaşamının vazgeçilmez simalarından kılmıştır. Güzel ve Çirkin, Orfeus üçlemesi gibi unutulmaz oyunların yanı sıra Jean Genet, Pablo Picasso, Edith Piaf gibi çeşitli sanatçılarla birlikte yaptığı çalışmalarla çok yönlülüğünü defalarca kanıtlamıştır.

    James S. Williams, Cocteau’nun nadiren eserleriyle birlikte incelenen çalkantılı hayatını, son derece aydınlatıcı tarihsel ve sanatsal bağlamlarda yaptığı analizlerle ele alıyor. Sanatçının sürekli yaşadığı amansız içsel çatışmanın, eserlerine nasıl nüfuz ettiğini irdeliyor. Cocteau’nun her alana elini atmasını, öznellik anlayışı için önemli sonuçlar taşıyan radikal bir proje olarak gören Williams, bu sıra dışı adamın gizemli görülen pek çok yapıtına ışık tutuyor.

    “Williams, bu önemli figür üzerine görece hâlâ sınırlı diyebileceğimiz eleştirel literatüre hoş bir katkı sunuyor. Okuyucuların, Cocteau’yu yeni ve daha pozitif bir bakış açısıyla değerlendirmesini sağlayacak bu biyografi, bilgilendirici ve iyi örneklendirilmiş bir metin.”
    — Modern Language Review

  • 2. Hamur

Jean Cocteau Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.