İslamda Dostluk ve Kardeşlik Adabı

Server Yayınları

İmam Gazali

100,00 TL
77,00 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
23,00 TL
İslamda Dostluk ve Kardeşlik Adabı Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 272
ISBN: 9789752420076
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Ürün Tipi: Cep Boy
satis-icon
Satış Rakamları 11 adet satılmıştır.
İmam Gazali
İmam Gazali
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İslamda Dostluk ve Kardeşlik Adabı Kısa Özet

    İmam Gazzalî`nin meşhur eseri İhyâu Ulûmi`d-dîn`de yer alan ve merhum Prof. Dr. M. Es`ad Coşan Hocaefendi tarafından bizzat tercüme edilen "İslâm`da Dostluk ve Kardeşlik Âdâbı" bölümü ilk kez neşredilmektedir. Dostluk ve kardeşlik bağlarının zayıfladığı günümüzde, eser, önemli bir vazife ifa etmeye adaydır.

    Merhum Hocaefendi, İhyâu ulûmi`d-dîn eserinin okunmasını daima teşvik eder, "İhyâ`yı okuyan lise diploması almış sayılır" mealinde cümleler kurardı.

    Merhum Hocaefendi, henüz İhyâ tercemeleri yayınlanmaya başlamadan çok önce, 1967-68 yıllarında, başka bazı önemli İslami eserlerle birlikte İhyâ`nın da tercemesi işine girişmiş. Tedricen halkın istifadesine sunulmasının daha faydalı olacağını düşünmüş olmalı ki, tercemeye, İslâm`da Dostluk ve Kardeşlik Âdâbı bahsiyle başlamış. Ve muhtemelen başka İhyâ tercemeleri piyasaya çıkınca devam etmemiş.

    Arapça`sını geliştirmek ve terceme teknikleri hususunda ilerlemek isteyenlere önemli katkılarda bulunacağı düşüncesiyle, kitap; metin ve terceme karşılıklı sayfalarda yer alacak şekilde yayına hazırlandı.

    İlk defa yayınlanan bu eseri istifadenize sunarken M. Es`ad Coşan Hocaefendi`yi rahmetle yâd ediyoruz. Mevlâ ruhunu şâd ve mesrur, merkad-i pâkini pür-nûr, mânevî makamını âlâ eylesin.

     

  • 1. Hamur

İslamda Dostluk ve Kardeşlik Adabı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.