495,00 TL
470,25 TL
%5 indirim
Kazancınız
:
24,75 TL
İdari Yargılama Hukuku Hakkında Bilgiler
Türü: Ders Hukuku Kitapları
Sayfa Sayısı: 928
ISBN: 9789750279010
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Ramazan Çağlayan
Ramazan Çağlayan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İdari Yargılama Hukuku Kısa Özet

    Tanzimat dönemindeki Batıya yönelimlerin etkilerinden birisi de yargı birliği sisteminden yargı ayrılığı sistemine geçiştir. Adlî yargı yanında idarî davalara bakmak üzere, adlî yargıdan ayrı bir idarî yargının oluşturulması yönündeki ilk adım 1868 yılında Şuray-ı Devletin kurulmasıyla atılmıştır. Ancak gerçek anlamda idarî yargı, 1924 Anayasası`nda yerini alması ve akabinde 1925 tarihli 669 sayılı Kanun`un yapılarak 1927 yılında o zamanki adıyla Şuray-ı Devletin fiilen çalışmaya başlamasıyla hukukumuzda yerini almıştır.

    İdarî yargı sistemimiz, 1925 tarihindeki şekliyle devam etmemiştir. Çeşitli merhalelerden geçmiştir. En köklü değişiklik ise 1980 müdahalesi sonucunda gerçekleştirilen yasal düzenlemelerle olmuştur. Ancak 2014 tarihinde de esaslı yenilikler yapılmıştır. Bölge idare mahkemelerinin istinaf mahkemeleri haline getirilmesi, ivedi yargılama usulünün benimsenmesi, karar düzeltme kanun yolunun kaldırılması gibi önemli değişiklikler olmuştur.

    Kitap; hem hukuk fakülteleri bakımından ders kitabı ihtiyacını karşılamak, hem de araştırmacı ve uygulayıcılara yol göstermek amacıyla hazırlanmış, idarî yargılama hukukunun temel konuları, hem teorik hem de yargı içtihatlarıyla ele alınarak oluşturulmuştur.

    Konu Başlıkları

    Türk İdarî Yargı Teşkîlâtı ve Görev Alanı

    İdarî Yargılama Usûlünde Yargılamanın Aşamaları

    İdarî Dava Çeşitleri

    İdarî Yargılama Usûlünde Kanun Yolları

  • 2. Hamur

İdari Yargılama Hukuku Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.