İbretlik Dini Hikayeler

Akif Yayınları

Tacettin Uzun

85,00 TL
64,60 TL
%24 indirim
Kazancınız
:
20,40 TL
İbretlik Dini Hikayeler Hakkında Bilgiler
Türü: Genel İslam Kitapları
Sayfa Sayısı: 269
ISBN: 9786054908387
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 24 adet satılmıştır.
Tacettin Uzun
Tacettin Uzun
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İbretlik Dini Hikayeler Kısa Özet

    Kuranın temel amacı insanlara doğruyu göstermek, onları aymazlıktan ve arzularına kapılıp gitmekten korumaktır. Kur`an`daki kıssalar yani hikayeler de bu temel amacı gerçekleştirmek için yardımcı unsur olarak anlatılır.

    Bütün kıssalarda denilmek istenen şudur: "Sizin yaşadıklarınız, öncekilerin yaşadıklarının birer benzeridir; onların başından geçenlerden dersler çıkarın." Bu amaç Kur`an`da şöyle belirtilir: "Onların (geçmiş peygamberler ve ümmetlerinin) kıssalarında akıl sahipleri için pek çok ibretler vardır." (Yusuf, 111) Hz. Peygamberin (s.a.s.) öğütleri arasında zaman zaman geçmiş ümmetlerin ibretli hikayelerine yer verilmiştir. Hz. Peygamber`in (s.a.s.) bunları anlatırken, Kur`an`daki hikayelerde gözetilen hedefe paralel olarak müminlerin ibret almalarını dikkate aldığı açıktır.

    Hazırlamış olduğumuz bu kitaptaki hikayeler, hadislerde geçen, Mevlana`nın Mesnevi`sinden, Sadi-i Sirazi`nin Bostan ve Gülistan`ından ve bazı yazarların önemli mesajlar ihtiva eden hikayelerinden seçilenlerdir.

  • 2. Hamur

İbretlik Dini Hikayeler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.