Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Mevzuatı

Adalet Yayınevi

Gökhan Güncan

150,00 TL
138,00 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
12,00 TL
Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Mevzuatı Hakkında Bilgiler
Türü: Ders Hukuku Kitapları
Sayfa Sayısı: 223
ISBN: 9786053008699
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 11 adet satılmıştır.
Gökhan Güncan
Gökhan Güncan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Mevzuatı Kısa Özet

    Çalışmarnızda hukuk uyuşmazlıklarinda arabuluculuğa ilişkin mevzuat hükümleri özgün bir tasniflemeye tabi tutulmuştur. Bu tasnifleme yapılırken, hiyerarşik düzenden ziyade en çok ihtiyaç duyulacak veya en sık kullanılacak mevzuat metinlerinin daha erişilebilir olması fikri esas alınmıştır. Bu çerçevede çalışmamızın birinci bölümünde hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuğa ilişkin temel metinlere yer verilmiştir. Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuğa ilişkin temel düzenleme olan "6325 Sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu`na öncelik verilirken, hemen ardından sıkça kullanılacağı duşunulerek "Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yonetmeliği"ne yer verilmiştir. Yine bu bolümde,"6325 Sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanununun genel gerekçesi ve madde gerekçeleri de yer almıştır. Yine, 6325 sayılı Kanunun şimdiki halini almadan önce geçirdiği aşamaları göstermek adına "Hükümetin Teklif Ettiği Metin" ve "Adalet Komisyonunun Kabul Ettiği Metin" de karşılaştırmalı olarak bu bölümde okuyucuya sunulmuştur.
    Çalışmamızın ikinci bölümünde hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuğa ilişkin hükümler içeren diğer mevzuat hükümleri öncelikle normlar hiyerarşisine uygun olarak sınıflandırılmış ve en sık başvurulabilecek olanlara öncelik vermek suretiyle bu hükümler sıralandırılmıştır. Çalışmamızın üçüncü ve son bölümü ise arabuluculuk faaliyeti sürdürülürken düzenlenmesi gereken tutanak, sözleşme ve karar gibi belgelere ilişkin örnek şablonların yer aldığı kısımdır. Bu bölümün özellikle arabuluculuk faaliyetini yürüten uygulayıcılara fayda sağlaması beklenmektedir.
    Bu çalışmada güdülen temel gaye, hali hazırda arabuluculuk faaliyeti yürüten arabulucular ve arabuluculuk sınavlarına girmeyi düşunen arabulucu adayları başta olmak üzere bu konuda araştırma ve çalışma yapan bütün meslektaşlarımıza güncel, özgün bir şekilde tasniflenmiş ve derli toplu bir mevzuatın sunulmasıdır. Bu mevzuatin size ulaşmasında emeği geçen Adalet Yayınevine teşekkur eder, çalışmamızın hem akademiye hem de uygulayıcılara faydalı olmasını umarız.

  • 1. Hamur

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Mevzuatı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.