Hukuk Özgürlük ve Ahlak

Islık Yayınları

H. L. A. Hart

90,00 TL
60,30 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
29,70 TL
Hukuk Özgürlük ve Ahlak Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 96
ISBN: 9786059018739
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 14 adet satılmıştır.
H. L. A. Hart
H. L. A. Hart
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hukuk Özgürlük ve Ahlak Kısa Özet

    Yayımlandıktan yaklaşık 60 yıl sonra okuruyla yeniden buluşan Hukuk, Özgürlük ve Ahlak, adından başlayan vaade uygun olarak, bu üç bileşenin ilişkisine odaklanıyor. 

    H. L. A. Hart, hukuk ile ahlak arasındaki ilişkiyi, ahlaka aykırı bulunan edimlerin cezaya tabi olup olmaması tartışmasını merkeze alarak inceliyor. Bu bakımdan *cinsel ahlak* alanını verimli bir tartışma sahası sayarak çağının ötesinde, cesur yönelimlerle tartışmayı sürdürüyor. Kitapta toplumların genel ahlak çerçevelerini *zorlayan* tercihler zaman zaman örnek vakalardan yola çıkılarak ele alınıyor. 

    Cinsel özgürlük alanında yaşanan tartışmaları tarihsel zeminde inceleyen eser, bu özgürlüklerin elde edilebilmesinin ne kadar uzun zaman aldığını, bu uğurda ne kadar büyük gayret gösterildiğini ortaya koyarken onlarca yıl öteden günümüze ışık düşürüyor. 

    H. L. A. Hart’ın, kanun yapmanın *kolaylığı* ile kanunları değiştirmenin *zorluğu*nu özgürlük kavramını vurgulayarak irdelediği Hukuk, Özgürlük ve Ahlak, sorduğu sorulara okurla birlikte yanıt vermeyi önceleyen yapısıyla güncelliğini korumaya devam ediyor.

  • 2. Hamur

Hukuk Özgürlük ve Ahlak Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.