130,00 TL
98,80 TL
%24 indirim
Kazancınız
:
31,20 TL
Güzel Ahlak Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Kitaplar
Sayfa Sayısı: 296
ISBN: 9786055089290
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Güzel Ahlak Kısa Özet

    İslam, fertlerini terbiye etme ve ilahi terbiye metotlarına bağlı kalma ilkelerine büyük önem verir.

    Sırf fikri çalışmalarla İslâmi şahsiyetin oluşması beklenemez. Fertleri terbiye etmek şarttır. Ancak o zaman insanın arzu ve eğilimleri doyurulurken temel ölçü İslam olabilir. Böyle bir eğitimden geçmeyen kişinin Allah`ın hudutlarını koruması oldukça güçtür.

    İslâm`ın hayata ve topluma hakim kılınması için yapılacak ön çalışmada temel unsur İslam şahsiyetidir. İslâmi hareketin güçlükleri yenerek hedefine ulaşabilmesi için güç ve imkanların en yanarlısı hiç şüphesiz İslami şahsiyeti yetiştirmektir. Onun için ruhi terbiye, takva ve ahlak yönüyle de fikir yönüyle de İslâm`ın öncülerini yetiştirmek Müslümanların hedefi olmalıdır. Cahiliye toplumunun etkilerinden ve İslami prensiplerle bu toplumun meseleleri arasında sentezler yapmaktan kurtulmadan, İslami şahsiyetin oluşup tamamlanması mümkün değildir.

    Bu kitap ile kişinin nefsini tezkiye eden, onu dünyanın çekiciliğinden kurtanp yücelten, sarp yokuşları aşıp virajlan salimen dönmesine yardım eden, azığını sürekli yenileyen temel dinamikler yani ibadetler üzerinde duracağız.

  • 2. Hamur

Güzel Ahlak Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.