150,00 TL
100,50 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
49,50 TL
Göç ve Entegrasyon Hakkında Bilgiler
Türü: Sosyoloji
Sayfa Sayısı: 160
ISBN: 9786257675819
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 5 adet satılmıştır.
Asuman Yaprak
Asuman Yaprak
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Göç ve Entegrasyon Kısa Özet

    Almanya, 1950’li yılların ortalarından itibaren sanayi tesislerinin hızla üretime geçmesiyle işgücü açığıyla karşı karşıya kalmıştır. Bu açığı kapatmak için farklı ülkelerle iş gücü anlaşmaları yaparak işçi alımı politikalarını devreye sokmuştur. Türkiye de bu işçi arzı sağlayan ülkelerden biri olarak belirlenmiştir. Bu nedenle 1960’lı yıllardan Türkiye`den Almanya`ya bu iki ülke tarihinin en büyük göç dalgası başlamıştır. Birinci kuşak olarak adlandırılan Almanya’ya ilk göç eden Türkler belki de köylerinden ilk kez çıkarak ailelerinden uzak, yabancı bir ülkede ve dil bilmeden para kazanmaya çalışmıştır. Başlarda birkaç yıl çalışmak ve sonrasında ülkesine dönmek için giden Türkler eş ve çocuklarını da yanlarına alarak Almanya’da kalıcı olmaya başlamışlardır. Ardından farklı bir dil, din, kültür ve hayatla karşılaşmış olan Türkler bu farklılıklara alışmakta zorluklar çekmeye başlamışlardır.
    Yıllar içinde sayısı giderek artan göçmenlerin entegrasyonu önemli siyasi ve toplumsal sorun haline gelmiştir. Bu sorunları çözmek amacıyla Alman devleti göçmenler için entegrasyon kursları açmış ve ülkede artık kalıcı hale gelen göçmenleri Alman toplumunun bir parçası haline getirmeye çalışmıştır. Bu kurslar 2005 yılında yürürlüğe giren Göç Yasası ile Almanya’da entegrasyonun düzenlenmesi ve teşvik edilmesinin ana unsuru olarak kabul edilmektedir.

    Bu kitapta göç ve entegrasyon kavramlarına dair farklı bakış açıları Türk göçmenler, Alman göç politikası ve entegrasyon kursları kapsamında ele alınmaktadır.

  • 2. Hamur

Göç ve Entegrasyon Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.