Gerilim Kaynakları El Kitabı

Birsen Yayınevi

H. Veysel Güleryüz

30,00 TL
24,60 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
5,40 TL
Gerilim Kaynakları El Kitabı Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 176
ISBN: 9789755113180
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
H. Veysel Güleryüz
H. Veysel Güleryüz
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Gerilim Kaynakları El Kitabı Kısa Özet

    Elektronikte en çok kullanılan devreler, "gerilim kaynakları"dır (yani Besleme Sistemleri). Çünkü kullanıldığı yer ve cinsi ne olursa olsun tüm elektronik devrelerin çalışabilmeleri için elektrik akımı ile beslenmelerine gerek vardır. Düşük akım harcaması olan el redyoları, walk-man gibi taşınabilir cihazlarda gerilim kaynağı olarak pil kullanılmaktaysa da bunlar ev ya da büroda sabit olarak kullanıldığında, pahalı olan pillerle beslenmek yerine adaptör olarak tanımlanan, 220V`luk elektrik şebekesindeki gerilimi cihazın gereksinimi olan gerilim değerindeki doğru akımı çeviren elektronik gerilim kaynaklarıyla beslenir.

    Gerilim kaynaklarıyla el kitabımız hem transistörlü ve hem de tümleşik devreli örnekleri içermektedir. İlk bölümlerde bazı tanımlar ve anlatımlar yapıldıktan sonra geniş kapsamlı olarak gerilim kaynağı örnekleri verilmektedir. Bu örnekler okurlarımızın geliştirmelerine açık olarak sunulmaktadır.

    Son bölümde çeşitli yayınlardan örnekler verilmekte ve kitabın sonundaki ekte ise, elektronikte önemli bir eleman olan sigortalar hakkında geniş açıklamalı anlatım yer almaktadır.

  • 2. Hamur

Gerilim Kaynakları El Kitabı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.