Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Fransa`da Sınıf Mücadeleleri 1848 -1850

Üretici Liste Fiyatı
200,00 TL
144,00 TL
%28 İndirim
Kazancınız
56,00TL
Parapuan: 144
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Fransa`da Sınıf Mücadeleleri 1848 -1850
Türü : Dünya Siyaseti ve Politikası Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 208
ISBN : 9786051721699
Basım Yılı : 2022
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:122 adet satılmıştır.

*Devrimci ilerleme, kendi yolunu, dolaysız trajikomik başarılarıyla değil, tam tersine birleşik, güçlü bir karşı-devrim yaratarak, bir düşman yaratarak açtı; yıkıcı parti, ancak bu düşmanla mücadele içinde olgunlaşarak gerçek bir devrimci partiye dönüşebildi.*

Fransa’daki 1848 Şubat Devriminde, işçi sınıfı, siyaset sahnesine ilk kez ayrı bir sınıf olarak çıkmış, cumhuriyetin ilan edilmesini sağlamış ve bu cumhuriyetin *sosyal* bir cumhuriyet olması için mücadele etmişti. Egemen sınıfların karşılığı, işçi sınıfını erken bir ayaklanmaya zorlayarak, aynı yılın Haziran ayında bir katliam gerçekleştirmek oldu. *Burjuva cumhuriyeti*nin gerçekte *burjuva diktatörlüğü*nden başka bir şey olamayacağı görüldü.

Karl Marx, Fransız Üçlemesi’ni oluşturan eserlerinden ilki olan Fransa’da Sınıf Mücadeleleri’nde, işçi sınıfının kapitalist düzen ve onun siyasal kurumları hakkındaki yanılsamalarını çözümlerken, yenilgilerden çıkarılması gereken dersleri tarif ediyor.

Engels’in 1895 tarihli kapsamlı Giriş yazısı ise, Almanya’daki sosyal demokrat parti yöneticilerinin o dönemdeki dayatmaları nedeniyle istemeden çıkardığı pasajları da içeren eksiksiz hâliyle kitapta yer alıyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.