Sıralama seçin
Toplam 66 ürün görüntüleniyor.
Görünüm:


Toplam 66 ürün görüntüleniyor.

Emre Gül Kimdir?

Emre Gül, 1998 doğumlu genç bir yazardır. Hatay’ın İskenderun ilçesinde dünyaya gelen Yazar, eğitim hayatını Marmara Üniversitesinde Sanat Tarihi Bölümünde devam ettirmektedir. Yazmaya olan ilgisini ortaokul dönemlerinde keşfetmiş ve küçük hikayeler yazarak edebiyat dünyasına ilk adımını atmıştır. Daha sonra uzun soluklu kurgular yazmaya başlamıştır. Böylece yazarlık kariyerinde ilerlemeye devam etmiştir. Emre Gül, uzun soluklu eserlerini öncelikle Wattpad isimli uygulama üzerinden paylaşmaya başlamıştır. Büyük çıkış yakalayan Wattpad uygulaması, dünya çapında popülarite kazanmış hikaye paylaşım ve keşfetme platformudur. Ücretsiz olan bu platformda yeni arkadaşlar edinerek hikayelerini okutma şansı yakalayan genç yazar, oldukça beğeni kazanmıştır. Hikayelerini okumak isteyen ve etkileşimde olmak isteyen okur kitlesi için yazılarını kitap haline getirmeye karar vermiştir. 2014 yılından beri uzun soluklu yazılar yazan ve paylaşan Gül, yeni kurgularını da hala internet aracılı ile paylaşmaya devam etmektedir. Aşk romanları ve öykü türünde eserler kaleme almaktadır. Bunun yanı sıra çocuk ve gençlik öyküleri ile romanları kategorilerinde eserler vermiştir.

Emre Gül, Wattpad yazarlığına devam ederek okuyucu kitlesine her geçen gün yeni kişiler eklemeyi sürdürmektedir. 23 yaşındaki genç yazar kitaplarında kullandığı kurgu ve dil sebebiyle kimi çevrelerce eleştirilere maruz kalsa da büyük bir okuyucu kitlesinin de ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Youtube gibi sosyal medya platformları üzerinden çeşitli paylaşımlar yaparak, Emre Gül hem kendisi hem de eserleriyle ilgili süreçleri okurlarıyla paylaşmaya devam etmektedir.

Emre Gül Kitaplarının Sıralaması Nasıldır?

Emre Gül ilk kitabı Nar’ın kitap olarak yayımlanmasından önce, bir bölümünü Wattpad isimli hikaye paylaşım sitesinde yayınlamıştır. Kurgusu ve kalemiyle yayınevlerinin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Yazar, Ephesus Yayınevi ile anlaşarak ilk kitabını okurla buluşturmuştur. Genç yazarı birçok yazardan farklı kılan özelliği ise, tüm kitaplarının kapaklarını kendi tasarlıyor olmasıdır. Hatta okurlarına yaptığı işi en kusursuz şekilde ulaştırmak isteyen genç yazar, kitaplarının kapağından ayracının tasarımına kadar tüm süreçlerin içinde bizzat yer almaktadır. Kitaplarındaki ilginç kurguları ile insanların hayal dünyalarının kapılarını aralamakta ve hayatlarına dokunmaktadır. Emre Gül kitapları ve kronolojik sıralaması aşağıda listelenmiştir.

  • Nar, 2017
  • Bal, 2018
  • Kar, 2019
  • Güneşi Söndürmem Gerek, 2020
  • Yalancılar ve Yabancılar, 2021

Yazar, bu zamana kadar iki seri şeklinde ve toplamda 7 kitap kaleme almıştır. Wattpad üzerinden yeni kurgusu “Eğer Peşinden Gelirsem” adlı hikayesinden bölümler paylaşmaya devam etmektedir. Emre Gül okuyanlar, yeni kitabının bu kurgu ile paylaşılmasını beklemektedir. Okurların ruhuna dokunmayı başaran genç yazar, güçlü cümlelerin yer aldığı yazılar kaleme almaya devam etmektedir.

Emre Gül’ün İlk Kitabının Özellikleri Nelerdir?

Yazarın ilk kitabı Nar ismi ile okurla buluşturulmuştur. Emre Gül’ün yayınevleri tarafından keşfedilmesini sağlayan ilk kurgusudur. Ardından iki kitabın daha eşlik edeceği serinin ilk kitabı olma özelliği taşımaktadır. Kitap 400 sayfadan oluşmaktadır. Tüm kitaplarında olduğu gibi, Emre Gül Nar isimli kitabın kapak tasarımı yazarın kendisi tarafından hazırlanmıştır. Emre Gül eserleri kurgusu, konunun ele alınış tarzı ve üslup kadar tasarımlarıyla da konuşulmaktadır. İşlediği konunun dinamikliği ve dilinin akıcılığı sayesinde okurları tarafından oldukça beğenilen bir kitaptır. Okurları tarafından oldukça fazla beğeni toplayan bu gençlik romanı işlediği konu sayesinde de okurlarının beğenisini kazanmıştır. Okuyucuda merak duygusu uyandıran Nar, konunun devamı niteliği taşıyan Emre Gül Nar serisi okumaya yönlendirmektedir. Bu iki arkadaş mesajcının kim olduğunu keşfetme süresi boyunca okuru bazen hüzünlü bazen de sevinçli bir ruh haline büründürmektedir. Yazar kitabında dostluk kavramının önemine vurgu yapmaktadır. Kitaba ismini veren düşünce ise Çınar ve Balın arasında geçen bir diyalog gözler önüne serilmektedir. Kahramanlardan Balın arkadaşı Çınarı nar tanelerine benzetmektedir. Dışardan tek bir kişi görünmesine rağmen içinde tıpkı nar tanesi gibi binlerce kişi sakladığını düşünmektedir. Kitapta çok fazla betimlemelere yer verilmemekte ve karakterlerin göz önünde canlandırılması okurun hayal gücüne bırakılmaktadır. Kurgunun belirsizlikler çerçevesinde ilerlemesi esere sürükleyicilik kazandırmaktadır. Kitap yalın ve anlaşılır bir üslupla kaleme alınmıştır.

Emre Gül Bal İsimli Kitabının Konusu Nedir?

Emre Gül’ün Bal isimli ikinci kitabı 2017 yılında yayımlanmıştır. Tasarımı ile dikkat çeken kitap Ephesus Yayınevi aracılığı ile okurla buluşturulmaktadır. Bal isimli kitap, yazarın ilk kurgusu olan Nar adlı romanının devamı niteliği taşımaktadır. Olay ilk kitaptaki baş kahramanlar üzerinde kurgulanmaya devam etmektedir. Arkadaşlıkları ile öne çıkan iki karakter bu eserde duygusal yakınlıkları ile konu edilmekte ve okuru şaşırtmaktadır. Mesajcı karakteri ise var olan gizemini korumaya devam etmektedir. Kitap kurgusundan ziyade duygu anlamında okuru etkisi altına almaktadır. Genç bir karakter olan Çınar’ın belirsiz mesajları sebebiyle yaşadığı sıkıntılı duygu durumu okura aktarılmaktadır. Yazar akıcı ve anlaşılır üslubunu bu kitabında da devam ettirmektedir. 400 sayfadan oluşan kitapla ilgili okur, durağan başlayan kitabın sonlarına doğru heyecanı artırdığı yorumunu yapmaktadır. Bol miktarda diyaloglara yer verilmekte ve okurun olayların içine girmesi sağlanmaktadır. 

Emre Gül kitap serisi, Kar isimli son kitap ile tamamlanmıştır. Emre Gül Kar romanında serinin diğer iki kitabında anlatılan tüm olayların arka yüzleri ortaya çıkmaktadır. Baştan beri seriye sürükleyicilik kazandıran mesajcı karakterinin kimliği açıklanmaktadır. Nar, Bal ve Kar üçlemesi peş peşe okunduğunda yazarın detaylı olarak kurguladığı olayları başarılı bir şekilde birbirine bağladığı görülmektedir. Serinin sonunda mutlu sonla birlikte okura hafif bir hüzün bırakılmaktadır. Daha çok genç okuyucu kitlesine hitap eden eserler kaleme alan yazar Nar, Bal, Kar üçlemesi ile gençlerin hayatına dokunabilmeyi başarmaktadır. Emre Gül kitap önerileri arasında öne çıkarak daha çok okura ulaşmaktadır.

Emre Gül Güneşi Söndürmem Gerek Kitabının Özellikleri Nelerdir?

Eserlerinin genelinde hakim olan ve sürükleyicilik kazandıran gizem unsuru Emre Gül Güneşi Söndürmem Gerek set kitaplarında sürdürülmektedir. Set üç ciltten oluşmaktadır. Serinin ilk kitabından Emre Gül Güneşi Söndürmem Gerek 3 numaralı kitaba kadar okurun heyecan temposu artarak devam etmektedir. Kitap seti 460 sayfalık ilk eserle başlamaktadır. İkinci ve üçüncü kitaplar ise 448 sayfadan oluşmaktadır. Kitabın ana karakteri Umut adında bir genç kızdır. Sevgilisini kaybeden bir karakterin kendini sorumlu tutması, yaşadığı suçluluk duygusu, bu süreçte hayatına yeni giren insanlar ve öğrendiği yeni sırlar etrafında şekillenmektedir. İlk seri kitabına benzer bir şekilde gizemli mektuplar gönderen bir karaktere yer verilmektedir. Eserde ana karakterin gerçekleri kabullenerek yoluna devam etmesi ya da gerçeğin acısına kendini mahkum ederek bir yaşam sürmesi ikilemi kaleme alınmıştır. Aydınlık günler yaşarken elem bir olay sonucu karanlığın içine nasıl düştüğü ve nasıl mücadele ettiği okura etkileyici bir dille aktarılmaktadır. Gençlik romanı kategorisinde değerlendirilebilen bu seri, çarpıcı ve sürükleyici bir kurguya sahiptir. Emre Gül, “Güneşi Söndürmem Gerek” ters köşelerle dolu bir kitap olma özelliği taşımaktadır. Şaşırtıcı olay örgüsü okurun kitabı bir çırpıda okumasını sağlamaktadır. Serinin her bir kitabında yazarın yaptığı finaller okurun merak duygusunu artırmaktadır. Ayrıca yer yer Rome ve Juliet adlı baş yapıttan alıntılara yer vermesiyle Gül, okurdan tam not almaktadır. Kendini kimi zaman ağlarken kimi zaman gülerken bulan genç okur, kurguda yer verilen bütün karakterlerle özdeşleşebilmektedir. Yazar seriyi tamamladığı son kitabı Güneşi Söndürmem Gerek konusu, tasarımını, olay örgüsünü, karakterleri ve karakter gelişimlerini serinin bütününe uyum sağlayacak şekilde tamamlamaktadır. Aşk, arkadaşlık, macera gibi farklı tatları bir arada sunarak genç kurgu severlere hitap etmektedir. Kitapların kapak tasarımları içeriğindeki olay kurguları ile paralel olarak tasarlanmaktadır. İlk kitabın kapağında yer alan dört kişinin silueti kitabın kahramanlarını temsil etmektedir. İkinci kitap kapağında, kurguda olaylı sahnelerin yaşandığı ve birçok olayın şifrelerinin çözüldüğü lunapark sahnesini temsilen iki siluetin yer aldığı bir lunapark karesi resmedilmektedir. İlk iki kitapta gün batımı resmedilirken, yazar son kitabının kapağında gün doğumunu resmederek okuru bir kez daha şaşırtmaktadır. Yazar kitap tasarımlarında yer verdiği ufak ve çarpıcı detaylarla fark yaratmaktadır. Kitap beraberinde sunulan poster ve ayraçlarla okura kendini özel hissettirmesi ve kitapla daha da bütünleşmesi sağlanmaktadır.

Emre Gül’ün Son Kitabı Hangisidir?

Emre Gün son kitabı Yalancılar ve Yabancılar adlı romanı Haziran 2021’ de okurla buluşmuştur. Çalıştığı yayınevini değiştiren yazar bu eserini Ren Kitabevi aracılığı ile sunmuştur. Emre Gül tüm kitapları eşsiz tasarımlarıyla okurdan tam not alırken, son kitapta daha özel bir tasarım göze çarpmaktadır. Kitabın mantar pano konseptine kutusu bulunmaktadır. Kutu üzerinde beş karakterin çiziminin yer aldığı bir postit tasarımı bulunmaktadır. Hemen altında kapağın çiziminin resmedildiği bir alan ve yayınevinin logosuna yer verilmiştir. Kutunun yan yüzeyinde karakterlerinin adının ve baş karakterin defterinde yazan ilk cümlenin yer aldığı tasarımlar bulunmaktadır. Diğer yan yüzünde ise karakterlerinin portre çizimlerine yer verilmektedir. Özel tasarıma sahip olan kitap avantajlı bir fiyatla satışa sunularak okuyucunun yanında olmak hedeflenmektedir. Kutu içeriğinde yazarın resmedildiği ve imzasını taşıyan özel bir ayraç okura sunulmaktadır. Ayraç üzerinde “Parlama sırası bizde” sloganı verilerek yazar okurla arasında bir bağ oluşturmayı başarmaktadır. Okurun kitabı okurken önemli gördüğü yerleri not alabileceği, kitap kapağı ile aynı tasarıma sahip olan bir defter çıkması da incelikli bir düşüncenin ürünü olarak öne çıkmaktadır. Yazar, kitapta yer alan Peri karakterinin günlük olarak tuttuğu bir defter bulunduğunu ve bu deftere atıfta bulunmak adına bu düşünceyi hayata geçirdiğini dile getirmektedir. Kitap karakterlerinin ve adının yer aldığı poster kitap kutusundan çıkan özel parçalar arasında yer almaktadır.

Emre Gül set olarak kaleme almaya devam ettiği eserlerine bir yenisini eklemiş bulunmaktadır. Her detayında farklıların öne çıktığı kitapta her karakter kendine has bir renk ile temsil edilmektedir. Mavi tişört, yeşil ceket, sarı saç ve kırmızı elbise karakterlerle özdeşleşen simgeler olarak okuyucuya sunulmaktadır. Kitap 464 sayfadan oluşmaktadır. Kitabın kapağını ilk açtığında okur, beş karakterin temsil edildiği çizimle karşılaşmaktadır. Kitap sonunda ise bu beş karakterden ikisinin çizimi silinerek okura kurgu ile ilgili bir ipucu verilmektedir. Gül, kurgunun giriş bölümünü 2017 yılında yazmaya başlamıştır. Bölümlerini Wattpad uygulaması üzerinden paylaşarak okurun nabzını yoklamıştır. Oldukça beğenilen kitap 2021 yılında tamamlanmıştır. Kitap Peri adındaki ana karakterin okul hayatı boyunca yaşadığı zorluklar ve zorbalıkları konu edinmektedir. Okulun popüler çocuğu olan Kerem karakterinin Peri’ye sunduğu bir teklifle her şey değişmekte ve okur kendini sürükleyici bir kurgunun içinde bulmaktadır. Emre Gül Yalancılar ve Yabancılar , yazarın en çok satılan kitapları içinde yer almaktadır. Genç yazarın yazdığı eserlerde okuyucular gençlik serüveninin adeta içerisine girmekte ve yazarın akıcı dili ile işlediği konuyu kendileri ile bağdaştırmaktadırlar. İşlediği gençlik serüveni konulu eserleri ile okuyucularının beğenisini kazanmayı başaran genç yazarın diğer eserleri de oldukça büyük bir merakla beklenir hale gelmiştir.

Emre Gül Kitaplarının Özellikleri Nelerdir?

Kısa sürede oldukça geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan Emre Gül, Word Medya & Film tarafından düzenlenen Okulumu İstiyorum Derneği Altın Melek Ödüllerinde “Yılın En İyi Yazarı” ödülün almaya hak kazanmıştır. Başarısı ödülle taçlandırılan genç yazar her bir kitabında kalemini daha da güçlendirerek okur karşısına çıkmaktadır. Sadece yazmakla kalmayıp, kitaplarının yayımlanma öncesi tüm süreçlerinde yer alan eşsiz tasarımlarıyla okuru mutlu etmeyi sürdürmektedir. Kendini özel hisseden Emre Gül okurları yazarın hem kurgusuna hem de tasarımlara tam not vermektedir. Yazarı yeni keşfeden veya daha önceki kitaplarını okumayan genç okur, Emre Gül kitapları sıralaması takip ederek heyecanlı kurgular okumanın keyfini sürmektedir.  Yazarın akıcı bir yazım dili kullanması okuyucuyu kurguların içine çekmektedir. Karakterlerin duygularının tüm detaylarıyla kaleme alınması, okurun yaşananları içselleştirmesine katkıda bulunmaktadır. Okurun yazarın tüm kitaplarında dikkat ettiği nokta ise çok az betimlere yer verilmesidir. Yazar eserlerini genellikle karakterlerin ağzından kaleme almaktadır. Emre Gül kitap seti ortak özellikleri ise, tüm kitaplarında hakim olan gizem duygusudur. Gençlik kitapları arasında öne çıkan eserleri farklı kılan da bu özelliği olarak düşünülmektedir ve okuyucuları tarafından oldukça sevilmektedir.

Emre Gül özellikle son kitabıyla okuyucu kitlesini daha da arttırmıştır. Okuyucu kitlesinin yaş oranında artış görülen yazarın kitapları, belli bir okur kitlesinin genç kurguya karşı olan önyargısını yıkmaya başlamıştır.  Gül, kitaplarına çarpıcı girişler yapmaktadır. Gelişme kısmında durağanlaşırken final kısmını da şaşırtıcı bir şekilde sonlandırmaktadır. Tüm kitaplarında aynı stili uygulayan yazar okurda iniş çıkışlar yaşatarak merak duygusunu hep en üst seviyede tutmaya çalışmaktadır. Yazar yazma serüvenine devam ederken Wattpad platformunu ve sosyal medyayı oldukça aktif bir şekilde kullanmaya devam etmektedir. Hatta kitapları yayınlanmadan önce kurgularını öncelikle bu platformlarda paylaşmaktadır. Genç nesil tarafından sevilerek okunan yazar, kendini geliştirmeye devam etmektedir. Her seferinde daha çok geliştirdiği kurguları, kalemi, üslubu ve kişiliği ile popülaritesini sürdürmektedir.  Gençlik romanlarına yeni bir boyut kazandıran Emre Gül gelecek vaat eden bir yazar adayı olarak değerlendirilmektedir. Gençlere kendi hayatlarından parçalar bulabilecekleri kurgular sunarak okuma sevgisi aşılamaktadır. Her kitabında kalemini daha da güçlendirerek okur profiline yenilerini eklemektedir. İşlediği konular ve eserlerinde kullandığı akıcı dil ve dinamik anlatımı sayesinde eserleri okuyucuları tarafından oldukça beğenilmektedir. Başarılı genç yazar Emre Gül’ün Wattpad platformu üzerinden yayımladığı Eğer Peşinden Gelirsem adlı yazısının bölüm başlıkları şöyledir;

  • Ortak Hesap
  • Yangın Merdiveni
  • Yol Arkadaşı
  • Kafes Kuşu
  • Harita
  • Kıskanmak
  • Karar
  • Yanlış Hamle
  • Teslim Olmak
  • Kâbus
  • Yolun Sonu
  • Geçmişin Gölgesi, Geleceğin Üzerinde
  • İhanetin Alçak Sureti
  • Yeniden Başlarken Ölmek
  • Veda

Emre Gül kurgularını kitap haline getirmeden önce bölümler halinde Wattpad üzerinden yayımlamaktadır. Eğer Peşinden Gelirsem adlı kurgusunun da 15 bölümünü bu platform üzerinden yayımlamıştır. Yazarın yeni kitaplarını heyecanla bekleyen kitapseverler, yeni bir kitabın yolda olduğu değerlendirmesi yapmaktadır. Ayrıca ilki yayımlanan “Yalancılar ve Yabancılar”ın serisinin ikinci kitabı da büyük bir merakla beklenmektedir.

Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.