75,00 TL
54,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
21,00 TL
Ekonomi Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Felsefe Kitapları
Sayfa Sayısı: 64
ISBN: 9786050205442
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 179 adet satılmıştır.
Aristoteles
Aristoteles
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ekonomi Kısa Özet

    Aristoteles, Antikçağ felsefesinin en önde gelen filozofudur. Benzer düzeyde bir felsefeye İlkçağda sadece Platon’un erişebildiği kabul edilir. Antikçağa damgasını vurmuş olan Aristoteles, pek çoklarına göre tüm çağların en büyük birkaç filozofundan biridir. Bilim ve felsefede onun başarmış olduklarıyla rekabet etme ümidi besleyebilen insan sayısının bir elin parmaklarını geçmediği hemen herkes tarafından kabul edilir.

    Aristoteles, mantık, doğabilimleri, metafizik, psikoloji, etik ve siyaset felsefesi gibi pek çok alanda eser vermiştir. *Aristoteles külliyatı* olarak geçen, özgün haliyle Grekçe 1462 sayfadan oluşan eserler bütünü, derslerinin, kendisi ya da öğrencileri tarafından tutulmuş notlarından oluşur.

    Aristoteles’in ilk kez Türkçeye çevrilen Ekonomi isimli eseri üç bölümden oluşmaktadır. Birinci kısımda ev ve devlet yönetimi üzerine kısa bir karşılaştırma sunulur, ikinci kısımda devletlerin çeşitli ve bir hayli tuhaf denebilecek gelir elde etme yöntemlerine dair örnekler verilirken üçüncü kısım Antikçağ yazımında pek de fazla konu edilmeyen kadın-erkek ilişkileri ve tarafların evlilikteki rollerine ilişkin değerli bilgiler sunmaktadır.

  • 2. Hamur

Ekonomi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.