Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken

Aksoy Yayıncılık

Nurdoğan Taçalan

250,00 TL
167,50 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
82,50 TL
Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 207
ISBN: 9789758263608
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Nurdoğan Taçalan
Nurdoğan Taçalan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Kısa Özet

    Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Hasan Tahsin, savaşı tüm boyutlarıyla araştıran bir kitaptır. Ele aldığı dönemi, tarihsel bir anlatımdan çok, kapsamlı bir araştırma-incelemeyle yansıtır. Farklı bir bakış açısıyla, savaşın `insani` yönünü öne çıkarır. Tarih boyunca askeri bir harekat olarak incelenen Kurtuluş Savaşı`nın perde arkasında yatan toplumsal, ekonomik ve siyasal sorunları gözler önüne serer. Hasan Tahsin`in ilk kurşunuyla başlayan savaş ortamını bizlere yaşatır.
    Kitapta yer alan Hasan Tahsin, Çerkes Ethem, İzmir Müdafaa-i Hukuk-u Osmaniye Cemiyeti ile ilgili bölümler, bütünüyle özgür bir çalışmanın ürünüdür. Hasan Tahsin`in yakınlarından elde edilen belge ve bilgilere dayanır. Hasan Tahsin`in İzmir`de çıkardığı Hukuk-u Beşer gazetesinin taranması, İzmir Müdafaa-i Hukuk-u Osmaniye Cemiyeti`nin kurucularından hayatta kalanların anıları ve sağladıkları belgeler, kitaba belgesel bir nitelik kazandırır. Böylece, `Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Hasan Tahsin` Kurtuluş Savaşı`mızla ilgili kitaplar arasında özgün bir yer edinir.

    1970 yılında `Karacan Armağanı`nı kazanan kitap, Türk Kurtuluş Savaşı tarihinin belirli bir bölümünde Ege bölgesindeki olayları ve bu olaylara karşıan kişileri anlatarak, bölgenin stratejik önemini bir kez daha ortaya koyar.

    Aksoy Yayıncılık Show Kitap `Tarih Dizisi`nden çıkan `Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Hasan Tahsin`, Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri olan Kurtuluş Savaşı`nın anlamını kavramamızı sağlar. `Kahramanların savaştaki rolü`nün altını çizerken, `kahramanlık destanlarının` nasıl ve hangi bedellerle yazıldığını genç kuşaklara da aktarır...

    1919 Mayıs`ında başlayıp 1922 yılının Eylül ayında askeri yönü sona eren Kurtuluş Savaşı`mız aslında ne zaman bitmiştir? Savaşları hazırlayan koşulların neler olduğuna Türk aydınının vereceği yanıta, `Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Hasan Tahsin` adlı bu yapıtla ışık tutmaya çalıştık...

  • 2. Hamur

Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.