120,00 TL
80,40 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
39,60 TL
Dünyanın Sokakları Hakkında Bilgiler
Türü: Dünya Siyaseti ve Politikası Kitapları
Sayfa Sayısı: 300
ISBN: 9789755842349
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Metin Yeğin
Metin Yeğin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Dünyanın Sokakları Kısa Özet

    Bir hareketlilik olmadığında, bir süre durduğumda, *Korsanlara yakışmaz uzun süre bir yerde durmak,* deyip hemen bir yere gidiyorum.

    - Metin Yeğin

    Metin Yeğin’in bir ayağı Türkiye’de bir ayağı Latin Amerika’da ya da dünyanın herhangi bir yerinde. Yeryüzünün lanetlileriyle birlikte yaşayan bir yazar ve belgesel sinemacı o. Dünyanın Sokakları’ndan çeşitli işçi eylemlerini, direnişleri, gerilla hareketleriyle iktidarların çatışmalarını ya da barış süreçlerini sokaktaki insanın dünyasını anlatırken yaşadıkları, bir kişinin yaşamına kolayca sığacak gibi değil. Onda olağan bir yaşam büyük bir serüvene dönüşebiliyor.

    Dünyanın Sokakları’nda asıl sorunun sokak olduğunu bir kez daha hatırlatıyor bize: Uruguay işgal fabrikaları, Plaza de Mayo Anneleri, Piqueteros-Barikatçılar hareketi, Güney Afrika gecekondu hareketi... Neoliberalizmin kentleri işgal ettiği bir dönemde gold ya da platinum kredi kartı olmayan yetersiz bakiye yoksulların seslerini dünyaya duyurmasına da yardımcı oluyor. Dünyanın Sokakları, benzeri az bulunur bir serüven ve gezi kitabı.

  • 2. Hamur

Dünyanın Sokakları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.