Tükendi
Gelince Haber VerKurumsal yönetim duayeninden müthiş bir kitap... Mervyn Kingin kurumsal ve çevresel sürdürülebilirlik konusundaki katkılarının ne kadar değerli olduğu gelecekte daha da iyi anlaşılacak.
Hiçbirimiz Dünya`nın sahibi değiliz. Hepimiz buranın bekçileriyiz ve geçiciyiz.
Geçici bekçiler olarak görevimiz gezegeni kurtarmak ve kollamak. Bu da ancak kurumlar, devletler ve bireyler aynı paydada buluşursa sağlanabilir. Bu payda ise, hem bizim, hem de bizden öncekilerin çevre üzerinde yarattığı olumsuz etkileri azaltarak gezegendeki yaşam kalitemizi artırmaktır. Bir kurumsal yönetim uzmanı olan Mervyn King ve sürdürülebilirlik alanında dünyanın yetkin danışmanlarından biri olan Teodorina Lessidrenska`nın 14 aylık bir süre içinde, belirli aralıklarla dünyanın çeşitli şehirlerinde (önce Istanbul`da, sonra Johannesburg, Amsterdam, Münih ve Lüksemburg`da ve son olarak yine Istanbul`da) bir araya gelerek yaptıkları çalışmalarla ortaya çıkan bu kitap, Dünya`nın kısıtlı kaynaklarını gelecek nesillere sürdürülebilir şekilde bırakmak için yapılması gerekenlerin altını çiziyor. 30 yıl içinde dünyanın bambaşka bir anlayış ve sürdürülebilirlik seviyesine erişeceğini söyleyebiliriz. Bunu umuyoruz ve bu anlamda bu kitap bize umut veriyor, ama bizim de bunun için büyük çaba göstermemiz gerekiyor.
2005, tüm dünyada sıcaklıkların kaydedilmeye başladığı 1850`den bu yana en sıcak yıl olarak kayıtlara geçti. Insanlık tarihinde ilk kez, şehirlerde yaşayan insanların sayısı kırsal alanlarda yaşayanların sayısını geçmiş durumda. Bu ve buna benzer çevresel değişiklikler çocuklarımıza ve torunlarımıza miras bırakacağımız dünyayı nasıl etkiliyor? Dünya`da yaşamı sürdürülebilir kılmaya destek olabilir misiniz? Ister gelişmiş ister gelişmekte olan ülkelerde olsun, bu gezegende yaşayan her bir birey, şirket ve devlet, bugün yaptıklarının gelecek nesillerin ihtiyaçlarını tehlikeye atmamasını sağlamak zorunda. Hiçbirimiz bu Dünya`nın sahibi değiliz. Ve dünyanın geçici bekçileri olarak bu gezegeni onarma ve sürdürme konusundaki sorumluluklarımızı görmezden gelemeyiz.