Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Devlet Sanat İlişkisi

Üretici Liste Fiyatı
525,00 TL
372,75 TL
%29 İndirim
Kazancınız
152,25TL
Parapuan: 373
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Devlet Sanat İlişkisi
Türü : Genel Sanat ve Mimarlık Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 266
ISBN : 9786054579808
Basım Yılı : 2014
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:15 adet satılmıştır.

Kazı ve müze sayısı, opera ve bale toplulukları, tiyatrolar bakımından, Türkiye Cumhuriyeti benzer devletlerin çoğundan daha ileri seviyededir. Devletimizin kültür politikası farklı olsaydı, birçok sanat dallarının gelişmesi özel sektöre bırakılsaydı, ülkemiz bugünkü düzeyine erişemezdi.

Elbette çok daha fazlasını yapabilirdik, kültür kurumlarımız daha büyük başarabilirdi ama, yine de gerçekleştirilen işlerden birçoğu dünyaya örnek olacak düşüncededir. Ne yazık ki, teşvikte mükemmel imkanlar sağlayan devlet, zaman zaman sanatçılara haksızlık yapmış, ceburet davranmıştır. Görevini uygarca yapan, sanatçıların haysiyeti ve özgür ruhuna saygı gösteren, hatta haklı eleştirileri bağrına basan bir devlet, alağanüstü hizmetleriyle şanlı zaferler kazanacaktır. İyi çalışan bir Kültür Bakanlığı, Yeni Türkiye`de sanatlarımızı ihya edebilir.

Sacit Hadi Akdede, " Devlet Sanat İlişkisi" eserinde hayırlı bir kültürel cumhuriyetin sanat yaşamının esaslarını dört başı memur bir rasyonel düzenle geliştiriyor.

- Prof. Talat S. Halman 
T.C. İlk Kültür Bakanı; Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyet Fakültesi Dekanı

Sanatın yaşamımızdaki en "toplumsal" yanını irdelemiş Sacit Hoca: ekonomi politiği. Türkiye`den ve küresel ekonomiden zengin örnekler, ufuk açıcı sorular ile birlikte. İlgiyle, özenle okunacak bir katkı.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.