85,00 TL
78,20 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
6,80 TL
Davranışsal Finans Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 132
ISBN: 9786053278788
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 22 adet satılmıştır.
Süleyman Serdar Karaca
Süleyman Serdar Karaca
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Davranışsal Finans Kısa Özet

    Günümüzde insan ve insana özgü nitelikler diğer bilim dallarında olduğu gibi finans biliminde de öne çıkmaya başlamıştır. Yatırımcıların finansal kararlarını verirken gösterdikleri davranışların psikolojik, sosyolojik vb. faktörlerden etkilendiği gözlenmektedir. Finansın bir alt dalı olan Davranışsal Finans, bu faktörlerin finans bilimine aktarılarak finansal davranışların incelenmesidir.

    Yatırımcıların yalnızken aldıkları karar ile bir kitleden etkilenerek aldığı karar farklı olabilmektedir. Sürü davranışı, finans bilimi Etkin Piyasa Hipotezi`nin "yatırımcılar rasyoneldir" varsayımının aksine "yatırımcılar irrasyoneldir" varsayımını savunmaktadır.

    Sürü davranışının varlığını test etmek amacıyla geliştirilen yöntemler ışığında, bu çalışmada Borsa İstanbul`da yatırımcıların karar alırken irrasyonel davranış gösterip göstermedikleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Literatürde sürü davranışının ölçümü için geliştirilen ve kaynaklık eden yöntemler olan Christie ve Huang (1995), Chang. Cheng ve Khorona (2000) ve Hwang ve Salmon (2004) kullanılarak BİST hisse ve endeks getirilerinde sürü davranışı varlığı değerlendirilmek istenmiştir.

  • 2. Hamur

Davranışsal Finans Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.