Darbeler Müdahaleler ve Siyasi Sistem

Yazar Yayınları

D. Mehmet Doğan

125,00 TL
90,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
35,00 TL
Darbeler Müdahaleler ve Siyasi Sistem Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Politika Siyaset Bilim ve Siyaset Tarihi Kit
Sayfa Sayısı: 168
ISBN: 9786054653164
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 17 adet satılmıştır.
D. Mehmet Doğan
D. Mehmet Doğan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Darbeler Müdahaleler ve Siyasi Sistem Kısa Özet

    Bizim nesil demokrasi döneminde doğdu, darbeler döneminde yaşadı! 27 Mayıs darbesinde orta birde idik, 12 Mart müdahalesinde üniversite öğrencisi, 12 Eylül`de kamu görevlisi...

    28 Şubat "post-modern" darbesine RTÜK üyesi olarak yakalandık, bir hayli tacize maruz kaldık, ağır davalara muhatap olduk. Türkiye`de Darbeler Müdahaleler ve Siyasi Sistem isimli kitabımızın ilk baskısı 1990`da, 4. baskısı 2005`te yapıldı. Son iki baskıya 28 Şubat`la ilgili ekler koymuştuk.

    Konuyla ilgili ikinci kitabımız Son Darbe Ergenekon! Ali Osman Eğilmez müstearıyla Brifingdeki Irtica-Türkiye`de Militarizm Yönetim Ilişkileri ve Islam isimli bir kitabımız daha var, 28 Şubat müdahalesi ile Türkiye`de Darbeler, Müdahaleler ve Siyasi Sistem," esas itibarıyla bu konular üzerinde düşünen ve düşündüklerini kağıda geçen bir kişinin on yıllık süreye dağılmış değerlendirmelerini ihtiva etmektedir.

    Bu kitapta yer alan yazılardan ikisi 1979 yılında yazıldı ve yayım-landı. Diğer ikisi ise 1987 ve 1989 tarihlerini taşımaktadır.

    Böylece on yıl içinde siyasi sistemin tahlili maksadıyla kaleme alınan, yaşanılan olayları hareket noktası olarak alan yazılar, kısmen kronolojik bir bütünlük kazandı.

    Yakın dönemin siyasi sistemini değerlendirmek için yalnız aynntılan değil bazen esasları da unutmak istidadındaki hafıza-mızın tazelenmesine olan ihtiyaç, bu yazılar okunduğunda açık şekilde anlaşılacaktır.

  • 2. Hamur

Darbeler Müdahaleler ve Siyasi Sistem Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.