Dandizm ve Türk Edebiyatında Dandy

Salkımsöğüt Yayınları

Abdurrahman Kolcu

350,00 TL
248,50 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
101,50 TL
Dandizm ve Türk Edebiyatında Dandy Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 355
ISBN: 9786054223824
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2012
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Abdurrahman Kolcu
Abdurrahman Kolcu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Dandizm ve Türk Edebiyatında Dandy Kısa Özet

    Dandizmi ve dandy`nin Türk edebiyatındaki görünümünü konu edinen bu çalışmada öncelikle dandizmin ne olduğu, tarihsel süreç içinde izlediği seyir, kuralları, öncüleri, meşhur dandy`ler vb. konular üzerinde ayrıntılı bir şekilde bilgi verilmiştir.

    Dandy, günlük yaşamın en sıradan sahnelerinden kendisi için vazgeçilmez olan dandy aktivitelerine değin kibrini ve görüntüsünü sunduğu izleyici kitlesiyle sürekli temas halindedir ve bu açıdan dandizm kentle, kent hayatının unsurlarıyla ve toplumla iç içe olan bir yaşam tarzını içerir.

    Türk toplumunun Batılılaşma sürecinde sosyal hayatta kendilerine yer bulmaya başlayan dandy`ler de Türk edebiyatının sahnesinde kendilerini göstermeye başlamışlardır.

    Bu çalışma göstermiştir ki Türk edebiyatında da dandy`ler vardır. Türk edebiyatı dandy`yi ıskalamamıştır. Türk yazarlarının da, dandizmden, onun sosyal hayattaki karşılığından ciddi bir şekilde haberleri vardı. Hatta bazı edebiyatçılarımızın bizzat kendi kişiliklerinde de dandy özelliklerinin bulunduğu, bu çalışmada ortaya konmuştur.

     

  • 2. Hamur

Dandizm ve Türk Edebiyatında Dandy Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.