Çevreye Karşı Suçlar

Hukuk Yayınları

Cengiz Otacı

180,00 TL
156,60 TL
%13 indirim
Kazancınız
:
23,40 TL
Çevreye Karşı Suçlar Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 256
ISBN: 9786056799686
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Cengiz Otacı
Cengiz Otacı
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Çevreye Karşı Suçlar Kısa Özet

    Türk Ceza Kanunu’nda çevreye karşı suçlar bölümü üç suç tipinden oluşmaktadır. Çevrenin kasten ve taksirle kirletilmesi suçu, çevre mevzuatının karmaşık ve konunun teknik boyutları olması nedeniyle hukuk kadar çevre mühendisliği bilgisi de gerektirmektedir.

    Yargıtay, 2015 yılından itibaren suç tipini açık, anlaşılır, öngörülebilir kurallara bağlamıştır. Yargıtay kararlarının hukuk kamuoyunda yeterince anlaşılamadığını, açılan davalardan, verilen kararlardan gözlemlemek mümkündür. Suç tipine ilişkin yazılan makale ve kitap sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir. Yazıların bir kısmı da kitabın yazarına aittir.

    Gürültüye neden olma ve imar kirliliğine neden olma suçları da en az çevrenin kasten ve taksirle kirletilmesi suçu kadar karmaşık ve tekniktir. Kitapta, suç tipi, her hukukçunun anlayacağı sadelikte açıklanmış, hukuki ilkelere ve istisnalarına yer verilmiş, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları gösterilmiş, davanın taraflarının hak ve yükümlülüklerine değinilmiş, açıklamalar Yargıtay kararlarıyla örneklendirilmiştir.

    Elinizdeki kitap, her üç suç tipinde hukukçuların ve bilirkişilerin, uyuşmazlığın neresine odaklanması gerektiğini, yardımcı mevzuatın nasıl kullanılacağını, ispat ve savunma yöntemleri ile tartışmalı alanların neler olduğunuYargıtay kararları ışığında gösteren temel bir eserdir.

  • 2. Hamur

Çevreye Karşı Suçlar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.