114,00 TL
80,94 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
33,06 TL
Celaleddin Harzemşah Hakkında Bilgiler
Türü: Fotoğraf Sinema ve Tiyatro Kitapları
Sayfa Sayısı: 264
ISBN: 9786051212746
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Namık Kemal
Namık Kemal
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Celaleddin Harzemşah Kısa Özet

    Namık Kemal’in ilk tiyatro eseri olan “Celâleddin Harzemşah” kendisinin de belirttiği üzere oynanmak için değil, okunmak için yazılmıştır. Eserde Harzemşahların son hükümdarı olan Celâleddin’in kişiliği, Moğollara karşı mücadeleleri ve çileli hayatı anlatılır.

    Mehmet Harzemşah, bir Moğol ticaret kervanını yağma ettirir, bunun sonucunda da Cengiz ordularının saldırısına uğrar, yenilir, bir adaya sığınır ve burada ölür. Oğlu Celâleddin onun yerine geçer, o da Moğollarla savaşa tutuşur ve yenilir. Hindistan’a kaçmak zorunda kalır ve kaçarken peşlerindeki Moğol askerlerinin eline düşmemesi için oğlunu ve karısını Sind Nehri’ne atar. Celâleddin Harzemşah’ın çileli hayatı bunlarla da sona ermez ve nihayetinde bir ihanete kadar bu hayatına devam eder.

    ORHAN: “Padişahım! O tarafa gitmekte fayda yok! Beyhude yere mevtin kucağına koşmuş olursunuz!..”

    CELÂLEDDİN: “Ben, ölümden başka ne arıyorum? Dünyanın çehresindeki iğrenç hebaset bulâşıklarını mı setretmeye gideceğim?”

    ORHAN: “Padişahım! Ordunun merkezi hâlâ yerinde metanet edip duruyor! Efendimiz orada bulunursa belki Cenabıhak bir galebe ihsan eder?”

  • 2. Hamur

Celaleddin Harzemşah Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.