Çakırcalı Mehmet Efe Hakkında Bilgiler
Türü: Araştıma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 180
ISBN: 9786057471307
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
M. Ümit Görgülü
M. Ümit Görgülü
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Çakırcalı Mehmet Efe Kısa Özet

    Don Kişot, Rambo, Robin Hood, James Bond, Sherlock Holmes. Süperman. Spiderman ve diğerleri, Drakula...

    Bütün dünya bu kahramanları kitaplardan. çizgi roman ve filmlerden ve de sinema filmlerinden tanıyor Milyarlarca insan onları okuyup izleyerek aklın hayale almayacağı rakamlarla devasa bır ekonominin dönmesini sağlıyor.


    Maalesef biz dünya edebiyatını henüz bir kahraman veremedik. Bugün dünyada Çanakkale`den çok Truvan`nın tanınmasının yegane sebebi. Homeros`un destanları onların kahramanlarıdır ki bize sadece bu bile sanatın dünyadaki gücü hakkında yeterince fikir verir. Bu tezi yazmak için yola çıkarken kendime sorduğum soru şuydu: Neden biz dünya edebiyatına ve sinemasına bir kahraman sunamıyoruz.

    Anadolu. binlerce yıllık tarihi ile dramatik malzeme cennetidir. Tarihimiz kahramanlarla doludur. Kayseri`den Dadaloğlu. Bolu`dan Köroğlu vardır. `Zenginden alıp yoksula dağıtan` hayali kahraman Robin Hood`un gerçeği Efelerimiz vardır. Ve o efelerin içinde Çak ırcalı Mehmet Efe vardır ki yaşadığı dönemde Avrupa basınında `Dağların Aslanı` olarak anılmıştır.


    Bu kitap Çakırcalı Mehmet Efe özelinde, yerelden evrensele bir kahraman yaratmak düşüncesi ile hazırlanan, araştırmalara dayalı tiyatro eseridir. Umarım, genç sanatçılara ilham ve cesaret verir. Bugüne kadar hakkında onlarca film roman yazılmış olmasına rağmen, Çakırcalı Mehmet Efe`nin tiyatrosunu yazmak ilk bana nasip oldu. Umarım bir gün onun için yazdığım film senaryosunu da hayata geçirmek bana nasip olur.

    Bu kitabın sizlere ulaşmasına aracı olan, sanata yaptığı surgularla dikkati çeken Efeler Belediye`si yetkililerini binlerce teşekkürü borç bilirim.

    M. Ümit Görgülü

  • 2. Hamur

Çakırcalı Mehmet Efe Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.