206,00 TL
168,92 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
37,08 TL
Çağdaş Temel Kuramlar Hakkında Bilgiler
Türü: Politik Akım ve Hareket Kitapları
Sayfa Sayısı: 271
ISBN: 9789750512445
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 44 adet satılmıştır.
Quentin Skinner
Quentin Skinner
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Çağdaş Temel Kuramlar Kısa Özet

    Çağdaş Temel Kuramlar, 20. yüzyılın ikinci yarısında, bilhassa Anglosakson toplumbilim geleneğine hâkim ampirik ve pozitivist yönteme itiraz olarak ortaya çıkan yaklaşımları ele alıyor. Doğa bilimlerinin, toplum bilimlerinin pratiği için uygun bir model sunduğu varsayımı karşısında ortaklaşan bu yaklaşımlar, *beşeri bilimlerde Teori’ye geri dönüş* olarak inceleniyor.

    Gadamer, Derrida, Foucault, Kuhn, Rawls, Habermas, Althusser, LéviStrauss ve Annales Tarih Okulu, her biri kendi alanında uzman kişiler tarafından ele alınıyor. Dönemin entelektüel atmosferini belirleyen isimler, hem kuramsal kişilikleri hem de etkileri çerçevesinde inceleniyor.

    Derleme, birbirinden ilk bakışta oldukça farklı görünen kuramsal yaklaşımların dönemin koşulları içerisinde nasıl bir iz bıraktığını incelerken, diğer yandan farklı isimler üzerine yazılmış makaleler kapsamlı bir değerlendirme imkânı sunuyor.

    Bir araya getirilen isimlerin *pozitivizm*e karşı ortaya koyduğu bazı temel tartışmaların ve beşeri bilimlerde yaşanan *geri dönüş*ün de izi sürülüyor.

    Çağdaş Temel Kuramlar, toplum bilimlerinde oldukça özel bir dönemi, o dönemi şekillendiren tartışmalar etrafında betimliyor. Ele aldığı her isim için değerli bir kaynak kitap olma özelliği taşıyan bu derleme, okura keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.

  • 2. Hamur

Çağdaş Temel Kuramlar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.