Buzdokuz Şiir - Teori - Eleştiri Dergisi Mayıs - Haziran 2022

Buzdokuz Dergisi Yayınları
30,00 TL
Buzdokuz Şiir - Teori - Eleştiri Dergisi Mayıs - Haziran 2022 Hakkında Bilgiler
Türü: Periyodik Şiir Kitapları
Sayfa Sayısı: 80
ISBN: 4440000001506
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Buzdokuz Şiir - Teori - Eleştiri Dergisi Mayıs - Haziran 2022 Kısa Özet

    Buzdokuz Şiir - Teori - Eleştiri Dergisi Mayıs - Haziran 2022

    Buzdokuz her sayısıyla şiir-eleştiri-teori arasındaki bağı güncelliyor. İlk sayısında “çıkarsızlık” ilkesiyleyola çıkan dergi, bugüne dek Home bölümünde hakikati bizden çalan çağdaş “mitler”in yanı sıra,“montaj”, “azınlığın şiiri” ve hız konularını işledi. Her durakta temel bir kavrama uğrayan Buzdokuz ekibi,11. sayısında “orijinallik” paradigmasını soruşturdu.

    Orijinalin karşısında yer alan şey, kopya mıdır yoksa sahte mi? Orijinal orijinal midir? Bir şey, mesela birşiir bütünüyle orijinal olabilir mi? Yeni mi, yine mi? Orijinallik hilebazlığın öteki formu olabilir mi? Dijitalçağda sanat eserinin biricikliği ile herkese ait olanın birliktelik olasılığı tümden kaybedilmiş midir?“Orijinal ≠ Orijinal” başlıklı dosyanın yazarları Murat Üstübal, Rosalind Krauss, Hakan Şarkdemir, EfeMurad, Musa Günerigök, Muhammed Yusuf Aktekin, Kenneth Goldsmith.

    Pause bölümü, şiir tarihine yeni bir gözle durup bakmanın yeri. Bu sayıda, Yücel Kayıran ve Burak Ş.Çelik, İkinci Yeni`nin ilk eleştirmeni Muzaffer İlhan Erdost`u konu ediniyor. Kayıran, “Ataç`tan SonraErdost” başlıklı yazısında, Erdost`la ilgili yanlış algıları irdeleyip onun eleştiri içindeki yerini tartışıyor.

    Eleştiri alanında Atakan Yavuz, Murat Üstübal`ın yeni şiir kitabı İmge Kası`nı inceledi.

    Şiirin sınırlarının zorlandığı ESC bölümünde bu kez Işık Sungurlar, Daniel Y. Harris, Murat Üstübal, SerkanIşın, Nejdet Ardıç, Ayça Erdura, Muhammed Yusuf Aktekin, Yunus Emre Altuntaş ve Burak Ş. Çelikvar. Ertuğrul Rast, İnsansonrası Serisi`yle Harold Bloom, Marjorie Perloff gibi eleştirmenlerden çarpıcıyorumlar alan Daniel Y. Harris`e bir soru yöneltti. Harris`in yanıtı İnsansonrası`ndan örnek bir şiiriylebirlikte ESC`de yer alıyor.

    CTRL+A şairleri: Yücel Kayıran + Mehmet Mümtaz Tuzcu + Ertuğrul Rast + Emrullah Şekerci + Ayşe NurBiçer + Mert Özden + A. Emre Cengiz + Esra Asar + Ahmet B. Tamu + Yasin Ertaş + Leyla Arsal + VedatBarga + Azimet Avcu + Burak Ş. Çelik + Makki Al Hammami.

    Buzdokuz 11 iki önemli konuğu ağırlıyor: Hayriye Ünal, Necmiye Alpay ile dil, şiir ve eleştiri serüvenietrafında söyleşti. Yusuf Koşal ise dijital çağın sanat teorisyeni Boris Groys ile konuştu.

    Ertuğrul Rast “merak böceği” tabirinin şiir dünyasındaki izini sürdü. Rast`ın bulguları End bölümündeyer alıyor.

  • 2. Hamur

Buzdokuz Şiir - Teori - Eleştiri Dergisi Mayıs - Haziran 2022 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.